Alcatel-Lucent a sistat plata dividendelor pentru 2007, pe fondul unei perspective nesigure a evolutiei pietei, dupa ce a inregistrat pierderi in primul an dupa fuziune, a anuntat producatorul franco-american de echipamente de telefonie mobila, citat de Reuters.
Alcatel, care a achizitionat Lucent in 2006, a anuntat ca a inregistrat cheltuieli de ajustare a valorii activelor Lucent in valore de 2,94 miliarde euro si a numit anul 2007 unul "dificil" si "de tranzitie".

Alcatel-Lucent a inregistra o pierdere anuala de 443 milioane euro, comparativ cu media de 789 milioane euro estimata de analisti, potrivit datelor Reuters.

Compania a anuntat ca se asteapta ca in primul trimestru din 2008 sa inregistreze o pierdere operationala ajustata, din cauza "tiparelor sezoniere". "Climatul macroeconomic a adus nesiguranta in pietele noastre in ultimele luni", a declarat directorul executiv al Alcatel-Lucent, Patricia Russo.

In contextul previziunilor si al rezultatelor, grupul a transmis ca a preferat sa fie prudent si a renuntat sa mai acorde dividendele aferente anului 2007.

Alcatel-Lucent a anuntat ca estimeaza o marja operationala ajustata intre 2,5% si 5% in 2008.

Directorul financiar al companiei, Hubert de Pesquidoux, a declarat ca decizia de a nu oferi dividende este legata de activele din sectorul telefoniei 3G achizitionate de la Lucent.

Alcatel-Lucent a inregistrat vanzari de 17,8 miliarde euro in 2007, depasind usor estimarile analistilor, care prevedeau vanzari de 17,5 miliarde euro, potrivit datelor Reuters.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri