Concesiunea fibrei optice din Capitala, de la municipalitate catre UTI Systems, este un proiect nefunctional, care va duce la falimentul firmelor de cablu, sustine Radu Petric, presedintele Asociatiei de Comunicatii prin Cablu (ACC).
"Proiectul NetCity este facut de oameni incompetenti ai municipalitatii, cu o gandire haotica. S-au ingropat deja 30 de kilometri de tuburi pentru fibra optica, in cadrul acestui proiect, iar acum se asteapta aprobarea concesiunii, pentru ca Primaria Capitalei sa-si recupereze banii. Nimeni nu se intreaba ce se va intampla daca nu se aproba concesiunea. Vor fi, practic, bani aruncati de pomana, pe tevi de fibra optica lasate cu gura in sus, sa ploua peste ele", a declarat presedintele ACC, citat de NewsIn.

Concesiunea va impinge serviciile de comunicatii prin cablu catre un monopol al UTI, ale carui efecte vor fi dintre cele mai nefaste pentru firmele de profil. "Initial, cei din primarie au spus ca infrastructura pentru fibra optica nu costa mai mult de 35.000 euro/km. Acum a ajuns, brusc, la 250.000 euro/km, iar UTI va trebui sa-si recupereze cumva acesti bani pe care ii va plati municipalitatii, mai exact, de la noi, firmele catre care vor inchiria fibra optica si care vom muri din punct de vedere economic", explica presedintele ACC.

Contractul de concesiune a retelei de fibra optica din Capitala, incheiat intre municipalitate si UTI Systems, prevede realizarea infrastructucturii in subteran, care ar urma sa inlocuiasca structura actuala de comunicatii prin cablu, care foloseste stalpii apartinand Electrica si RATB.

Acest contract, prin care UTI urmeaza sa investeasca peste 200 milioane de euro, are nevoie de aprobarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Consilierii municipali vor supune din nou la vot, hotararea de aprobare a contractului de concesiune, dupa ce aceasta a fost repinsa, saptamana trecuta, lipsindu-i un singur vot pentru a fi aprobata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri