Reprezentanti ai companiei de telefonie mobila Vodafone sunt in discutii preliminare cu privire la cumpararea unui pachet de actiuni in cadrul diviziei de operatiuni internationale ale firmei MTN, cu sediul in Africa de Sud, potrivit unor articole de presa, citate de Reuters.
Vodafone, cel mai mare operator de telefonie mobila din lume dupa venituri, a intrat in discutii cu reprezentantii MTN pentru un pachet de actiuni care valoreaza mai multe miliarde de ranzi, dupa ce autoritatile sud-africane au impiedicat cumpararea unui pachet de control la concurentul de telefonie mobila de pe piata locala, Vodacom, potrivit unui articol al publicatiei sud-africana Sunday Times, citata de Reuters.

Directorul general al MTN, Phuthuma Nhelko, a confirmat ca Vodafone, cu sediul in Marea Britanie, este una dintre companiile cu care a avut discutii, dar a adaugat ca nu are nimic de relatat actionarilor, scrie publicatia sud-africana.

"Discutiile au fost confirmate de o persoana din interiorul MTN si de catre o sursa independenta din sectorul sud-african al serviciilor financiare, care cunoaste detaliile negocierilor", mentioneaza Sunday Times, citata de Reuters.

Publicatia sud-africana mai sustine ca Nhelko a raspuns cu prudenta intrebarilor pe aceastaa tema. "Lasati-ma sa pun astfel problema: toata lumea vorbeste cu noi, inclusiv ei", ar fi spus directorul general al MTN, citat de Sunday Times.

"Nu exista insa nimic de natura unei abordari sau a unei oferte serioase, astfel incat sa ne simtim obligati sa mergem si sa discutam cu actionarii", a precizat Phutuma Nhelko.

MTN a afisat o crestere cu 17% a castigurilor ajustate pe actiune in 2007 si a informat ca isi va spori cu treime numarul abonatilor in acest an. Baza de clienti a MTN a sporit anul trecut cu 53% pana la 61,4 milioane, ca urmare a evolutiei bune din Iran, iar compania estimeaza ca numarul abonatilor va creste cu inca 21,8 milioane in 2008.

MTN, care a urmat o politica agresiva de achizitii pe pietele riscante, dar profitabile din Africa si din Orientul Mijlociu, a anuntat ca vrea sa gaseasca posibilitati de extindere pe pietele emergente, inclusiv in afara celor doua regiuni.

O sursa din sectorul telefoniei mobile care a cerut sa i se pastreze anonimatul a spus ca, data fiind dinamica pietei, este foarte improbabil ca MTN sa intre in negocieri cu Vodafone.

Vodacom, cea mai mare companie de telefonie mobila din Africa de Sud, este detinuta in comun de Telkom si de Vodafone si concureaza cu cel mai mare operator de telefonie mobila din Africa Subsahariana, MTN.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri