Wikipedia, cea mai mare enciclopedie online, va lansa o versiune printata a editiei pe piata din Germania, care va aparea sub formatul unei carti ce colectioneaza cele mai relevante referinte informationale, potrivit CBC News.
Primul volum al enciclopediei va fi lansat in luna septembrie a acestui an si va fi pus in vanzare la pretul de 19,95 de euro.

Producatorii acestei versiuni vor lua in considerare editarea unei carti si in limba engleza sau in alte limbi de circulatie internationala, in functie de cererile consumatorilor.

Wikipedia este un proiect online care ofera publicului consumator posibilitatea de a prelua informatii de pe site, in mod gratuit, indiferent daca datele sunt si de ordin comercial.

Cartea Wikipedia va avea 992 de pagini si va contine 50.000 de articole (dintre cele mai populare intalnite pe site), condensate in asa fel incat sa nu aiba mai mult de zece randuri fiecare, si circa 1.000 de fotografii semnificative, informeaza editorul german Bertelsmann.

Motivul pentru care versiunea printata nu va contine decat anumite articole se datoreaza faptului ca aceasta carte va fi creata pe baza celor mai populare cautari facute pe site-ul Wikipedia in ultimul an.

Editia germana online are aproximativ 3 milioane de intrari, pe cand cea din Statele Unite are doar 2,3 milioane de articole inscrise.

De asemenea, lansarea acestei versiuni scrise, va atrage o noua audienta, dupa cum declara Beate Varnhorn, director de publicatie al Institului Enciclopedic Bertelsmann.

Ideea de a crea o varianta editata a enciclopediei este neobisnuita, intrucat multe dintre aplicatiile care dau unicitate site-ului Wikipedia s-ar pierde in urma acestui proces.

Nu vor mai exista link-uri ajutatoare, care sa ofere utilizatorilor informatii suplimentare, iar articolele vor fi statice, ele nemaiputand fii modificate sau actualizate, asa cum se intampla in cazul versiunii online a enciclopediei.

Totodata, echipa care se va ocupa de realizarea proiectului in print, va verifica toate datele care vor aparea in cartea propriu-zisa, pentru a evita erorile inscrise in versiunea digitala, arata CBC News.

Scopul realizarii unei astfel de editii este de a face accesibil nivelul informational unui public cat mai larg si diversificat, nu numai celor care au acces la Internet, ci si celor care se gasesc in lumea reala.

Enciclopedia online Wikipedia este unul dintre cele mai populare site-uri web. Are in prezent circa 75.000 de colaboratori activi, care au contribuit cu mai mult de cinci milioane de articole, in peste 100 de limbi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri