Yahoo Inc s-a confruntat duminica cu presiuni din ce in ce mai accentuate pentru a gasi o alternativa la preluarea propusa de Microsoft Corp, in schimbul sumei de 47,5 miliarde dolari, dupa ce compania de softwere a retras oferta in urma unor neintelegeri asupra pretului.
Cotatia actiunilor Yahoo ar putea scadea astazi cu peste 30%, dupa incetarea discutiilor, insa deprecierea ar putea fi moderata in cazul in care investitorii de pe Wall Street cred ca directorul executiv Yahoo, Jerry Yang, are o noua strategie, potrivit analistilor.

Yahoo ar putea incerca sa incheie un parteneriat de publicitate cu Google Inc, lider in domeniul cautarii pe internet, potrivit unor surse avizate. Un acord cu Google, care este vazut ca principalul beneficiar in urma incheierii discutiilor dintre Yahoo si Microsoft, ar trebui sa sustina cresterea performantelor operative ale Yahoo, in viitorul apropiat, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

"Este timpul sa incheie un parteneriat cu Google", a declarat un analist din cadrul Sanford C. Bernstein, Jeffrey Lindsay. Acesta a adaugat ca spera sa nu fi fost un bluf.

Yahoo ia de asemenea in considerare o afacere cu o alta mare companie de internet si publicitate, precum AOL, a grupului Time Warner, au precizat surse familiare cu discutiile.

Insa Yang si compania pe care o conduce s-ar putea confrunta cu o serie de procese din partea actionarilor, in cazul in care nu se va materializa nimic.

"Sunt doi factori care ar putea sustine cotatia actiunilor: posibilitatea ca Microsoft sa revina si un potential acord cu Google", a declarat un analist din cadrul Stanford Group, Clayton Moran.

Moran a spus ca actiunile Yahoo s-ar putea deprecia astazi pana la un nivel de 20 dolari/actiune, fata de 28,67 dolari/actiune la inchiderea sedintei de vineri. Alti analisti considera ca actiunile ar putea ajunge la cotatia de 19,18 dolari/actiune, inregistrata pe 31 ianuarie, cu o zi inainte ca Microsoft sa publice oferta.

Actiunile Microsoft s-ar putea aprecia luni, investitorii fiind multumiti de faptul ca directorul executiv Steve Ballmer nu a oferit alte miliarde dolari pentru Yahoo, potrivit analistilor.

Microsoft a majorat sambata oferta, de la 31 la 33 dolari/actiune, insa s-a retras din discutii cand Yang a incercat sa
obtina un pret de 37 dolari/actiune.

In timp ce unii investitori Yahoo sperau ca vor obtine un pret de 35 dolari/actiune, unul dintre actionari a spus ca va da in judecata consiliul director si pe Yang, dupa incheierea discutiilor.

"Actionarii nu au avut ocazia sa voteze pentru aceasta afacere, insa consiliul a negociat in numele nostru si nu a facut-o bine", a declarat Eric Jackson, liderul unui grup de investitori ce detin colectiv 2 milioane de actiuni Yahoo.

Lindsay, analistul din cadrul Sanford C. Bernstein, estimeaza ca actiunile Yahoo s-ar putea aprecia pana la 35 dolari/actiune dupa un acord cu Google si chiar la 37 dolari/actiune dupa disponibilizari, insa ar putea scadea la 25 dolari/actiune daca nu se va incheia niciun parteneriat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri