Facebook isi va schimba designul, interfata si optiunile si va permite utilizatorilor sai sa detina control total asupra informatiilor pe care le impart cu prietenii lor, potrivit San Francisco Chronicle.
Facebook a creat noi detalii de design pentru site, pe care le va implementa incepand cu luna iunie. Noul profil de imagine al site-ului social va avea incorporat tab-uri deasupra paginilor de profil, pentru a ajuta utilizatorii sa-si organizeze mai usor datele personale si fotografiile.

Reteaua sociala va face schimbarile treptat, pentru a nu exista confuzii sau lucruri care sa perturbe buna functionare a lucrurilor. De aceea, utilizatorii Facebook se vor bucura de noua functie incepand cu luna urmatoare, aplicatia putand fi disponibila pentru ceilalti membri mult mai tarziu.

“Suntem constienti de faptul ca noua versiune va fi mai dificil de utilizat”, a declarat Mark Slee, product manager Facebook.

Noua pagina de profil creeaza un tab pentru feed-uri, dar si statusuri curente sau activitati intreprinse recent de catre utilizatorul respectiv.

De asemenea, va mai include si tab-uri pentru sectiunea de informatii personale, cum sunt adresele de e-mail, tab-uri pentru fotografii, dar si pentru alte aplicatii, cum sunt jocurile sau playerele online de muzica.

In plus, utilizatorii vor putea sa creeze si sa adauge propriile lor tab-uri pe paginile personale de profil.

Noul design al site-ului social reflecta modul in care utilizatorii retelei Facebook vor produce si vor imparti din ce in ce mai multe informatii despre ei insisi, sustine Chamath Palihapitiya, vicepresedinte de product marketing al Facebook.

Prin acest serviciu lansat de companie, membrii retelei active vor putea sa tina legatura in permanenta, intrucat vor avea acces la informatii care arata ce activitati au fost intreprinse de catre ceilalti utilizatori ai unei anumite retele de prieteni de pe site.

Totodata, Facebook doreste sa usureze actiunile celor care “isi povestesc viata pe pagina lor personala”, a mai spus Palihapitiya.

Dezvoltatorii Facebook vor testa versiunea noua a site-ului incepand cu aceasta saptamana, relateaza San Francisco Chronicle.

Totusi, noile aplicatii poate ingreuna introducerea altor programe si castigarea popularitatii retelei sociale, insa redesign-ul site-ului va permite celor mai multe aplicatii sa atraga mult mai multi utilizatori.

“Modul in care vor reactiona utilizatorii la schimbarile de pe site nu poate fi prevazut, insa suntem increzatori in faptul ca intr-un fel sau altul, respectivii utilizatori vor dori sa primeasca lucruri amuzante si haioase din partea retelei noastre”, afirma Keith Rabois, vicepresedinte de strategie si dezvoltare Slide, companie care creeaza programe precum Top Friends.

Compania a fost fondata in anul 2004 sub forma unui site de natura sociala, dedicat studentilor de la Harvard University dar, s-a extins rapid in randul altor facultati, iar in cele din urma, si in cadrul locurilor de munca ale studentilor. Popularitatea acestui site se datoreaza faptului ca permite utilizatorilor, in mod deliberat, sa-si impartaseasca detalii ale vietii cu anumiti prieteni selectati online.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri