Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a anuntat deschiderea spre alocare a numerelor nationale scurte pentru servicii armonizate cu caracter social 116000, 116111 si 116123.
Prin intermediul acestor numere vor fi oferite urmatoarele servicii: 116000 - linii telefonice de urgenta pentru copii disparuti, 116111 - linii de asistenta telefonica pentru copii si 116123 - linii de asistenta telefonica care ofera sprijin emotional.

La numarul 116000 se vor prelua apeluri prin care se anunta disparitia unor copii si care vor fi apoi transferate polititei.La acest numar se va oferi indrumare si sprijin persoanelor in grija carora se afla copilul disparut si se va sprijini desfasurarea investigatiei pentru localizarea copilului.

Prin intermediul numarului 116111 se ofera ajutor copiilor care au nevoie de ingrijire si protectie, punandu-i in legatura cu diverse organizatii si resurse.Totodata, serviciul ofera copiilor posibilitatea de a-si exprima temerile, de a vorbi despre aspectele care ii afecteaza in mod direct si de a contacta pe cineva in caz de urgenta.

Serviciul oferit la numarul 116123 va permite apelantului sa beneficieze de o relatie umana adevarata, in cadrul careia este ascultat fara a fi judecat, numarul oferind sprijin emotional apelantilor care sufera de singuratate, care se afla intr-o stare de criza psihologica sau care se gandesc la suicid.

Anunturile privind deschiderea spre alocare precizeaza si conditiile generale si specifice de utilizare a acestor numere si vor fi alocate pe baza punctajului obtinut in urma completarii grilei de evaluare a cererilor de acordare a licentei de utilizare a resurselor de numerotatie (LURN).

Aceasta grila contine cinci criterii, pe baza carora se va face evaluarea: natura serviciului furnizat de solicitant, gradul potential de accesibilitate a serviciului armonizat cu caracter social, experienta solicitantilor in implementarea numerelor nationale scurte, capacitatea furnizorului de servicii armonizate cu caracter social de a asigura implementarea serviciului pentru care este alocat numarul si de a asigura respectarea conditiilor specifice de utilizare a numarului si termenul de activare a numarului.

Aceste numere pot fi acordate doar unor furnizori de servicii de comunicatii electronice care au incheiat un antecontract cu un furnizor de serviciu armonizat cu caracter social, care ofera gratuit serviciul alocat numarului solicitat.

Cererile de acordare a LURN pentru aceste numere in prima etapa de alocare pot fi transmise catre ANRCTI de la data de 2 iunie 2008 pana la data de 2 iulie 2008. Vor fi analizate doar cererile de acordare a LURN care indeplinesc toate conditiile privind transmiterea, continutul si forma cererii.

La nivel european, numarul 116000 a fost asignat (atribuit) doar in sase tari (Danemarca, Grecia, Ungaria, Italia, Olanda si Portugalia). În celelalte state membre ale Uniunii Europene, procesul de asignare este inca in curs de desfasurare. Numerele 116111 si 116123 au fost deschise spre alocare la nivel european in cursul acestui an, urmand a fi implementate in urma alocarii acestora de catre autoritatile nationale de reglementare.

Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei este institutia independenta de reglementare in domeniul comunicatiilor electronice, comunicatiilor audiovizuale, echipamentelor radio si echipamentelor terminale de comunicatii electronice, inclusiv din punctul de vedere al compatibilitatii electromagnetice, tehnologiei informatiei si serviciilor postale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri