Germanos a raportat venituri de aproximativ 241 milioane euro in primul trimestru al anului 2008, inregistrand o crestere de 17% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand veniturile au fost de 204,5 milioane euro, se arata in raportul de joi al OTE Group.
Din aceasta suma, 53 de milioane euro reprezinta comisioane, 183 milioane euro reprezinta vanzari de produse, in aceasta suma intrand si produsele non-mobile, 62 de milioane euro reprezentand vanzarile de telefoane mobile, iar restul de 4 milioane euro reprezentand vanzari provenind din alte categorii de produse.

Potrivit raportului OTE Group, pentru primul trimestru al anului 2008, contributia totala a Germanos la castigurile nete ale OTE Group au crescut de la 58% in 2007, la 61% in 2008. Comparativ cu primul trimestru al anului 2007, castigurile au crescut cu 21%, veniturile din produsele post-paid crescand si ele cu 70%, comparativ cu primul trimestru 2007.

De asemenea, Germanos a anuntat joi ca vanzarile de carduri de memorie pentru telefoane mobile si camere foto s-au dublat in primele 5 luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, se arata in comunicatul de presa de joi, emis NewsIn.

Un studiu realizat de Germanos la sfarsitul anului 2007 in marile orase din tara arata ca 49% din consumatori considera important si foarte important ca telefonul mobil sa aiba memorie extensibila. Conform aceluiasi studiu, gradul de penetrare a cardurilor de memorie in randul populatiei din marile orase a ajuns la 33%, in crestere cu 41% vs. 2006.

“Piata mediilor de stocare pentru dispozitive mobile creste accelerat si in 2008, datorita cererii crescute de telefoane si camere care sa suporte imagini si clipuri video la rezolutii inalte. Estimam ca piata locala de carduri de memorie va creste cu circa 65% in volum, la nivelul acestui an. Vanzarile in crestere atat pe segmentul de telefoane mobile cu capacitate de extindere a memoriei – slot de card, cat si pe segmentul camerelor foto, vor influenta in mod pozitiv cererea de carduri de memorie de capacitate medie si mare. Recent, am introdus in portofoliu cardurile de 4GB si 8GB, tocmai pentru a raspunde nevoilor crescute din partea consumatorilor pentru memorie suplimentara”, a declarat Product Category Manager la Germanos Romania Gergely Kicsid.

Grupul Germanos este unul din liderii pietei de retail de tehnologie mobila. Prezent in 4 tari, cu peste 800 de magazine la nivel international, Germanos este parte a grupului Cosmote. In Romania, Germanos este prezent din 1996, timp in care s-a impus ca unul din liderii de retail si distributie de produse si servicii de telefonie mobila. La sfarsitul lui 2007 lantul de magazine Germanos a atins in Romania un numar de 200 de magazine, fiind prezent in peste 90 de orase.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri