IP Devel isi propune o cifra de afaceri de peste 5,5 milioane euro pentru 2008, tinta de profit pentru aceasta suma fiind de 15%, a declarat Bogdan Putinica, directorul general IP Devel.
Proiectele actuale vor continua, iar din punct de vedere financiar accentul se va pune pe profit si crestere, potrivit conducerii companiei.

"Ne-am propus o crestere cu 25% a cifrei de afaceri in 2008, iar in urmatorii doi ani asteptam la o dublare a profitului.

Fiind o preluare in mijlocul anului o tinta posibila a IP Devel ar fi o companie mica de servicii, dar deocamdata este prea devreme pentru o decizie in aceasta privinta. Preluarea IP Devel de catre Enea este o sabie cu doua taisuri.

Sanatos pentru noi ar fi sa diversificam business-ul non-Enea pentru aceasta ne vom extinde marind numarul angajatilor de la 120, cat sunt in prezent, la 225 pana la finele anului", a spus Bogdan Putinica.

Cifra de afaceri a IP Devel este formata din 55% telecom, 30% echipamente multi media, 10% solutii software si 5% banking, conform reprezentantilor companiei.

"Vom continua achizitionarea de companii fie in Romania, fie in restul Europei. Enea a livrat software pentru 350 milioane de mobile in 2007, in prezent mai mult de o suta de companii suedeze sunt active in Romania prin subsidiare sau distribuitori locali. Investitiile suedeze se ridica la 86,4 milioane euro din 2000 pana in 2007. Mai mult, IP Devel va avea de indeplinit un obiectiv foarte important pentru Enea: va coordona extinderea noastra in aceasta zona geografica", a declarat directorul general si presedintele Enea, Asa Landen Ericsson.

Incepand cu luna iunie 2008 IP Devel a devenit parte a companiei suedeze Enea, lider in furnizarea de solutii integrate globale, companiilor din industria de telecomunicatii, aviatice, auto si medicale.

Enea a achizitionat intregul pachet de actiuni al IP Devel pentru 3,2 milioane euro, plus o suma suplimentara in functie de performantele ulterioare. Compania a fost preluata de la fostii actionari, firma elvetiana Adecco, lider mondial in serviciile HR, care detinea un pachet de 76% din actiuni. Restul de 24% a fost achizitionat de Enea de la Bogdan Putinica, unul din fondatorii companiei de software.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri