Investitiile IT in industria de retail vor creste cu 15-25% annual, pentru urmatorii trei ani, datorita cresterii exigentei consumatorilor si a necesitatii de eficienta crescuta in managementul proceselor de business in retail, a declarat Calin Mirea, research analyst IDC, citat de NewsIn.
Potrivit International Data Corporation (IDC), un posibil raspuns la nevoia de eficienta poate veni din partea solutiilor IT, nevoia de IT in industria de retail aflandu-se abia intr-o faza incipienta. IDC se asteapta ca investitiile IT din aceasta verticala sa creasca foarte rapid, intre 15 si 25% de la an la an, in urmatorii trei ani.

Solutiile IT dedicate acestei verticale se refera in general reducerea costurilor, optimizarea stocurilor, analiza predictiva a vanzarilor si o atentie deosebita alocata nevoilor clientilor.

"Multe dintre solutiile prezentate in cadrul evenimentului (n.r. IDC/Retail Insights CEE Logistics and Retail IT Solutions Road Show 2008) vor ajuta retailerii sa-si maximizeze profitul si sa ramana competitivi pe o piata aflata in plina dezvoltare", a precizat Calin Mirea.

Compania de analiza International Data Corporation publica mai mult de 25 de studii anuale, analize trimestriale si baze de date continand informatii esentiale ale pietei tehnologiei informatiei din Romania. IDC are peste 900 de specialisti si de mai bine de 43 de ani ofera informatii si experienta in privinta tehnologiilor si oportunitatilor industriei, precum si o imagine a tendintelor la nivel global si local in peste 90 de tari din intreaga lume.

IDC este o subsidiara a International Data Group (IDG), o companie lidera pe plan mondial in privinta cercetarii si organizarii de evenimente tematice. IDG a fost fondata in anul 1964 si in prezent numara peste 13.000 de angajati pe intreg mapamondul. IDG ofera o gama larga de optiuni media, pentru mai mult de 120 de milioane de clienti, in 85 de tari. Portofoliul produselor si serviciilor furnizate de IDG acopera sase domenii cheie, ce includ publicitatea tiparita si online, evenimente si conferinte, cercetari de piata, educatie si training, precum si solutii de marketing la nivel global.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri