Miliardarul Carl Icahn, care a lansat, in mai, o batalie prin intermediari (proxy battle) pentru a inlocui consiliul Yahoo, dupa esuarea acordului de preluare de catre Microsoft Corp, a declarat ca afacerea dintre Yahoo si Google "ar putea avea o anumita valoare", relateaza Reuters, citat de NewsIn.
"Chiar daca acordul cu Google nu este acelasi lucru cu o oferta de 34,375 dolari/actiune pentru Yahoo, o studiez in continuare si ar putea avea o oarecare valoare", a declarat Icahn, in primele comentarii publice de la incheierea acordului de joi.

Icahn a refuzat sa precizeze daca va continua sa desfasoare batalia prin intermediari pentru a inlocui consiliul Yahoo, avand in vedere faptul ca grupul a incheiat afacerea cu Google.

Acordul dispune de provizioane extensive de "schimb de control", ce permit Google sau Yahoo sa puna capat intelegerii in cazul in care Yahoo este preluata sau o majoritate a membrilor consiliului director va fi inlocuita la intrunirea anuala a actionarilor din august.

Astfel, daca Icahn castiga batalia prin intermediari si schimba consiliul Yahoo, Google are dreptul de a se retrage dintr-o afacere pe care miliardarul o prefera ca o alternativa la preluarea integrala.

Ichan a dat de inteles ca provizioanele de control ar putea fi un motiv suficient pentru a se retrage din campania de inlocuire a consiliului Yahoo. Ca o alternativa, Icahn ar putea accepta o reprezentare minoritara in consiliu, ce nu ar determina Google sa se retraga.

Investitorul, care detine aproximativ 59 milioane actiuni, echivalent cu peste 4% din Yahoo, a spus ca un acord cu Google este preferabil alternativei propuse de Microsoft, de a prelua motorul de cautare Yahoo.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri