Piata de outsourcing din sectorul de business (BPO - business process outsourcing), care se refera la externalizarea proceselor care nu fac parte din activitatea de baza a unei companii va atinge, pana in 2012, o valoare de 450 de miliarde de dolari (293,5 miliarde euro), potrivit celui mai recent studiu realizat de cercetatorii de la NelsonHall, citat de silicon.com.
Mediul de afaceri din Statele Unite incepe sa se reorienteze catre outsourcing intrucat acest proces ajuta companiile sa economiseasca sume considerabile din bugetul alocat pentru aceste servicii si, totodata, impulsioneaza cresterea profitabilitatii acestora.

Piata de externalizare a serviciilor unei companii s-a maturizat si s-a bucurat de o crestere vizibila, iar incetinirea nivelului economic curent amplifica forta ce caracterizeaza industria de BPO.

Totodata, climatul economic va accelera fenomenul de globalizare, iar organizatiile nu vor mai folosi procesele de offshore si outsourcing doar pentru reducerea costurilor de baza, ci si pentru a se putea infiltra si dezvolta pe pietele emergente, considera analistii de la NelsonHall.

Cereri mari de servicii BPO se vor inregistra in sectorul telecomunicatiilor si in domeniul serviciilor financiare iar cei care vor beneficia de pe urma proceselor de outsourcing sunt sectoarele de management, payment sau alte servicii specifice industriei financiare, precum si cele care tin de recrutare.

Tarile care vor cunoaste o crestere deosebita in acest sector sunt cele din Asia si America Latina.

Referitor la anul 2007, valoarea totala contractata de piata de outsourcing a crescut in majoritatea regiunilor din lume, declara analistii NelsonHall.

De asemenea, criza creditelor din Statele Unite va determina organizatiile sa-si accelereze mutarea in offshore, arata silicon.com.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri