Sony Corp a anuntat ca va investi aproximativ 17 miliarde de dolari (10,9 miliarde euro) in afacerile si tehnologiile de baza, in urmatorii trei ani, in incercarea de a deveni liderul pietei de televizoare LCD (liquid crystal display), relateaza Reuters, citat de NewsIn.
De asemenea, compania doreste sa majoreze vanzarile de echipamente video de inalta definitie.

Compania, care vinde console de jocuri PlayStation 3 si aparate de fotografiat digitale Cyber-shot, a anuntat ca vrea sa-si dubleze veniturile din pietele emergente precum Brazilia, Rusia, India si China, la 2.000 miliarde yeni (11,8 miliarde euro), ca parte a unei noi strategii pe trei ani, pana in martie 2011.

Sony vrea sa majoreze randamentul capitalurilor proprii la 10%, fata de aproximativ 6% in ultimii trei ani, si sa atinga o marja a profitului operational de 5%, prevazuta intr-un plan anterior. Aceasta a atins 4,2%, la sfarsitul lui martie.

Nivelul curent al randamentului capitalurilor proprii Sony este foarte redus, in comparatie cu cel al concurentilor Samsung Electronics, cu 14%, si Philips Electronics, cu 23%.

"Tinta arata ca Sony relizeaza faptul ca ar putea deveni o tinta de preluare daca nu majoreaza randamentul capitalurilor proprii la cel putin 10%", a declarat Mitsushige Akino, un expert din cadrul Ichiyoshi Investment Management.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri