Piata accesoriilor pentru telefoane mobile va cunoaste o crestere importanta si in 2008, respectiv 50% fata de anul trecut iar cel mai cautat accesoriu al acestui segment de piata va fi sistemul Hands Free Bluetooth, se arata intr-un comunicat al companiei Germanos.
Potrivit Germanos, se estimeaza ca piata accesoriilor de telefoane mobile creste mai repede decat cea a terminalelor mobile. Anul 2007 a adus o crestere de 70%, fata de 2006, comparativ cu o crestere de 10% pe segmentul telefoanelor mobile. Se estimeaza ca si in 2008 cresterea va continua, vanzarile estimate per total piata fiind de +50%.

Sistemele Hands Free Bluetooth reprezinta una dintre cele mai dinamice categorii de pe acest segment de piata. In primul semestru al acestui an, vanzarile Germanos au inregistrat o crestere de aproximativ 30% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Si segmentul terminalelor cu tehnologie incorporata Bluetooth a cunoscut o crestere de circa 35%.

Conform unui recent studiu realizat de Germanos in marile orase ale tarii, numarul posesorilor de Hands-Free Bluetooth sau cu fir a crescut cu 33% in 2007 comparativ cu anul anterior. Una din cauzele acestei cresteri o reprezinta si noile reglementari ale Codului Rutier cu privire la utilizarrea telefonului in trafic. Acelasi studiu a indicat ca soferii din Pitesti, Constanta, Cluj si Craiova sunt mai disciplinati in trafic, in aceste orase rata utilizarii sistemelor Hands-Free este semnificativ mai mare comparativ cu media.

„Cu o valoare estimata la 8-10 milioane de euro, piata locala a accesoriilor de telefoane mobile va inregistra o dinamica spectaculoasa si in 2008. Cresterea va fi inregistrata in principal pe segmentele accesoriilor fashion si high-tech. Pas cu pas, sistemele Hands-Free Bluetooth vor inlocui sistemele clasice Hands-Free cu fir; transferul de date nu mai este realizat prin cablu, ci prin tehnologia Bluetooth incorporata, care permite comunicarea wireless intre dispozitive, pe o raza de pana la 100 m”, a declarat Commercial Manager Mobile Telephony, Germanos Romania, Alexandru Munteanu.

Potrivit aceluiasi studiu, 2008 nu va fi doar anul telefoanelor mobile fashion, ci si al accesoriilor fashion. Astfel, printre cele mai populare accesorii fashion sunt husele elegante de telefon, bijuterii cu cristale Swarovsky, personaje de desene animate sau chiar mini-rujuri. Oficialii Germanos estimeaza, de asemenea, o crestere a apetitului romanilor pentru accesoriile business, precum sistemele Hands-Free Bluetooth Multipoint (se conecteaza simultant la doua terminale), tastaturi wireless, casti Bluetooth stereo etc.

Grupul Germanos este unul din liderii pietei de retail de tehnologie mobila. Prezent in patru tari, cu peste 800 de magazine la nivel international, Germanos este parte a grupului Cosmote. In Romania, Germanos este prezent din 1996, pe piata de retail si distributie de produse si servicii de telefonie mobila. La sfarsitul lui 2007, lantul de magazine Germanos a atins in Romania un numar de 200 de magazine, fiind prezent in peste 90 de orase.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri