Producatorul de telefoane mobile Nokia va contribui cu 20 milioane euro la un fond de dezvoltare regionala din Germania, pentru a incheia o disputa legata de inchiderea fabricii de la Bochum, relateaza NewsIn, citand Reuters.
Nokia a mai anuntat ca va contribui la pachetul "Crestere pentru Bochum "cu suma provenita din vanzarea fabricii, si ca statul Renania de Nord-Westfalia va oferi, de asemenea, 20 milioane euro.

Acordul incheiat cu Bochum si cu Renania de Nord-Westfalia se alatura unor plati compensatorii in valoare de 200 milioane euro oferit angajatilor de la fabrica din Bochum, aprobate in aprilie.

Initiativa "Crestere pentru Bochum" va lansa o campanie internationala pentru a atrage investitorii catre Bochum si catre zona inconjuratoare, pentru a crea locuri de munca pe termen lung si pentru a pune bazele unui centru antreprenorial.

Joi, Nokia a dezmintit zvonul ca va oferi subventii regiunii Renania de Nord-Westfalia, care a cerut deja daune de 60 milioane euro, dupa inchiderea fabricii, ce a dus la disponibilizarea a 2.300 de angajati.

"Acordul cu orasul Bochum si cu regiunea Renania de Nord-Westfalia este menit sa creeze locuri de munca si sa aduca noi companii in regiunea Bochum", arata un comunicat al companiei Nokia.

Nokia anuntase in ianuarie inchiderea fabricii de la Bochum pana la jumatatea anului, anunt care a provocat indignare in Germania, cu atat mai mult cu cat Nokia primise subventii de la statul german pentru deschiderea fabricii. Fabrica de la Bochum era ultima de telefoane mobile din Germania. Nokia a inlocuit fabrica din Germania cu una in Romania, la Jucu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri