T-Mobile este primul furnizor care ofera pietei un telefon mobil creat de Google prin programul software numit Android, potrivit unor persoane apropiate companiei, transmite publicatia New York Times.
Telefonul va fi creat de HTC, unul dintre cei mai mari producatori de telefoane mobile din lume, si va fi lansat in Statele Unite, cel mai probabil in luna octombrie a acestui an sau inainte de Craciun.

Telefonul high-end al creatorilor de la Google este asteptat sa corespunda din punct de vedere al functiilor pe care le detine cu iPhone-ul celor de la Apple, dar si cu alte modele de smartphone-uri cunoscute in lume, cum sunt cele produse de Palm, RIM (Research in Motion), Microsoft si Nokia.

HTC-ul celor de la T-Mobile si Google este numit de cele mai multe site-uri de gadgeturi un “vis”, ceva ireal. Smartphone-ul, la fel ca si echipamentul mobil al celor de la Apple, va beneficia de touch screen, dar si de o tastatura impartita pe cinci randuri.

Data lansarii pe piata a noului gadget mobil va fi stabilita imediat ce o comisie specializata va certifica faptul ca abilitatile software-ului Google si cele ale producatorului de telefoane mobile HTC indeplinesc standardele corespunzatoare.

Directorii executivi ai celor trei companii implicate in acest proiect (Google, T-Mobile si HTC) spera sa scoata produsul pe piata smartphone-urilor inca din septembrie, pentru a prinde sezonul vanzarilor de sarbatori si beneficiile pe care le poate aduce o astfel de perioada.

Produsul celor de la Apple a revolutionat industria de telefoane mobile, in parte datorita designului pe care il are iPhone, dar si datorita faptului ca AT&T si Apple au oferit utilizatorilor posibilitatea de a descarca pe telefoanele lor un numar infinit de aplicatii.

In plus, libertatea de a individualiza un telefon dupa bunul plac al fiecarui consumator, a contribuit la cresterea popularitatii iPhone-ului.

Tocmai de aceea, Google este de parere ca multi consumatori vor dori sa-si personalizeze telefoanele mobile cu aplicatii si servicii unice, inclusiv cu cele operate de acestia.

“Credem ca putem obtine mai mult profit cu telefoanele mobile decat cu unitatile desktop”, afirma Eric Schmidt, director executiv al Google.

Oficialii de la T-Mobile si HTC au refuzat sa faca vreun comentariu referitor la noul smartphone pe care il produc, insa au declarat ca asteapta sa livreze telefonul pana la sfarsitul anului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri