Cea mai mare companie IT din lume, Hewlett-Packard Co., va incheia achizitia companiei Electronic Data System Corp. in valoare de 13,25 miliarde de dolari, scrie Wall Street Journal.
Intr-un interviu acordat publicatiei, CEO-ul HP, Mark Hurd, a anuntat ca firma pe care o reprezinta nu va dezvalui asteptarile financiare din urma achizitiei sau detalii legate de cati angajati EDS vor putea fi concediati inainte de 15 septembrie, cand se va intalni cu analistii bursieri.

Actionarii EDS au aprobat tranzactia luna trecuta.

Tranzactia EDS a fost rezultatul unei decizii facute in ultimii ani pentru a accelera cresterea prin concentrarea pe segmentele de soft-uri si servicii, a declarat Hurd. A devenit clar ca divizia de outsourcing a companiei este prea mica pentru a acoperi contracte de miliarde de dolari pentru a concura pe piata, a adaugat Hurd.

Tranzactia cu EDS va pozitiona HP pe a doua pozitie in clasamentul serviciilor de tehnologie, dupa International Business Machines Corp (IBM).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri