Grupul american Google lanseaza, astazi, un nou program de navigare pe Internet, Google Chrome, aplicatie menita sa concureze cu celebrul Internet Explorer, oferit de Microsoft.
"Vom lansa versiunea beta a Google Chrome, in peste 100 de tari", arata un articol publicat pe "blogul oficial Google".

Aplicatia va putea fi descarcata gratuit, iar codul sursa va fi deschis, ceea ce inseamna ca programul este gratuit, poate fi modificat si reutilizat de orice utilizator.

In prima faza, programul va fi disponibil numai pentru sistemul de operare Windows al Microsoft, insa Google a anuntat ca "lucreaza la dezvoltarea versiunilor pentru Mac si Linux".

"Pentru interfata am realizat o fereastra de navigare simpla si rapida. La fel ca pagina clasica de cautare a Google, Google Chrome este simplu si rapid. Pentru platforma am reusit sa punem bazele unui program de navigare ce face sa functioneze mult mai bine aplicatiile complexe din reteaua actuala", au anuntat reprezentantii Google.

Google a anuntat ca a utilizat elemente ale altor doua programe gratuite de navigare: Firefox, oferit de Mozilla, si WebKit, al grupului Apple.

Potrivit Google, programul izoleaza fiecare fereastra de navigare, evitand astfel ca erorile ce apar intr-o fereastra sa aiba consecinte asupra celorlalte.

Potrivit diferitelor estimari, Internet Explorer, a carui pozitie dominanta este asigurata de faptul ca este programul de navigare inclus in sistemul de operare Windows, este folosit de 60-80% dintre utilizatorii de internet, cu mult inaintea concurentei Mozilla Firefox.

Pe blogul Google, Sundar Pichai, vice-presedintele management-ului de productie, si Linus Upson, inginer director, au spus ca Google planuieste sa lanseze Chrome pentru a oferi mai multa valoare utilizatorilor, si in acelasi timp, sa ajute la cresterea inovatiei pe web”.

“Deoarece petrecem foarte mult timp online, am inceput sa ne gandim serios la ce fel de browser ar putea exista daca am incepe de la nimic si am construi cele mai bune elemente”, au declarat oficialii companiei. “Ceea ce avem cu adevarat nevoie nu este doar un browser, ci o platforma moderna pentru paginile web si pentru aplicatii, iar asta este ceea ce vrem sa construim”.

Tinta Google Chrome este de a imbunatatii viteza si raspunsurile, de a crea un motor mult mai puternic decat V8 de la JavaScript si sa imbunatateasca protectia fata de “site-urile problema”.

Oficialii Google au mai anuntat ca proiectul a fost inspirat de alte proiecte open-source, cum ar fi WebKit de la Apple si Firefox de la Mozilla. Anuntul vine dupa saptamani de speculatii printre blogger-i.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri