Primul telefon de la Google, echipat cu sistemul de operare Android, este lipsit de atractivitatea pe care a avut-o iPhone, in schimb ofera caracteristici care il pot face o alternativa atractiva, spun specialistii in domeniu.
G1, care a fost produs de compania taivaneza HTC si lansat prin T-Mobile din Statele Unite, “este asemanator cu un iPhone”, a declarat Ed Baig de la USA Today inainte de revizuirea totala a produsului. “Android nu este frumos sau destept ca iPhone”, a scris David Pogue de la New York Times.

In timp ce “G1 nu va castiga niciun concurs de frumusete cu rivalul Apple, acesta va oferi utilizatorilor o alternativa in noua categorie de smart phone-uri pe care iPhone a ocupat-o”, a declarat Walter Mossberg pe blog-ul sau de pe Wall Street Journal.

O tastatura slide-out, un slot de marire a memoriei, o baterie inlocuibila si apelare vocala se numare printre caracteristicile care disting G1 de iPhone. Abilitatea telefonului de a actiona ca un compas fotografic cand aplicatia Google Street View este utilizata este “uimitoare si folositoare”, a mai adaugat Pogue.

“Cel mai important, G1 completeaza touch-screen-ul cu o tastatura”, in timp ce lipsa uneia a oprit startul pentru unii consumatori ai iPhone, a notat Mossberg. “Ecranul si soft-ul au fost rapide si receptive”, a adaugat acesta.

Sistemul de operare Android de la G1 are un avantaj in fata iPhone deoarece dezvoltarea soft-ului “este deschisa, in modul in care ar putea sa-l faca mic pe Steve Jobs”, declarat Pogue. Aceasta inseamna ca dezvoltatorii pot face schimbari fara permisiunea Google, spre deosebire de aprobarea adoptata de CEO-ul de la Apple, a mai adaugat acesta.

Android este “infinit superioar” sistemului de operare Windows in versiunea mobila de la Microsoft, a declarat Pogue.

G1 “nu este rau”, scrie Baig, recunoscand ca nu a avut destul timp pentru a evalua celularul. “Nu e rau, ramane de vazut daca este destul de bun in acest spatiu foarte competitiv”.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri