Magazinul de licitatii online eBay.com, care din 2005 si-a dublat personalul, va renunta la 10% dintre angajati din cauza vanzarilor scazute si a intensificarii competitiei, anunta Bloomberg.
De asemenea, eBay a anuntat ca va achizitiona serviciul de plata online Bill Me Later pentru 945 milioane dolari si doua site-uri daneze de clasificare pentru 390 milioane dolari.

Concedierile vor afecta 1.000 de angajati si alte cateva sute de lucratori temporari, a anuntat cel mai mare site de licitatii din lume. eBay a raportat in iulie cele mai slabe vanzari inregistrate de la vanzarea actiunilor in 1998. Veniturile din trimestrul al treilea au fost la cel mai scazut nivel al previziunilor in timp ce profitul a depasit aceste previziuni, a mai anuntat compania.

Reducerile de posturi vor costa eBay aproximativ 80 milioane dolari, majoritatea acestora fiind inregistrate in trimestrul al patrulea.

Inainte de deschiderea Bursei Nasdaq pretul unei actiuni se tranzactiona cu 18,94 dolari, dupa ce in acest an actiunile au scazut cu 43%.

CEO-ul John Donahoe a preluat 15.500 de angajati la sfarsitul lui 2007 de la predecesorul sau Meg Whitman, in crestere fata de 2005, cand avea 8.100 de angajati, dupa ce achizitiile au inclus site-uri auto din Europa, unitatea de internet a Skype Technologies, retailerul online de bilete StubHub si site-ul de recomandatii web StumbleUpon.

Veniturile ar putea fi lovite in continuare daca economia ramane nefavorabila in Europa, a declarat Scott Devitt, analist la Stifel Nicolaus & Co.

Analistii chestionati de Bloomberg au estimat ca venitul mediu va fi de 2,15 miliarde dolari, excluzand costurile de 41 de centi in vanzari.

Serviciul Bill Me Later, care ofera utilizatorilor optiunea pentru plati amanate, va fi combinat cu PayPal, a anuntat eBay.

Achizitia site-ului de clasificari ofera licitatorului virtual 186 milioane de vanzari pe luna, scrie ziarul companiei Den Blaa Avis.

“Compania daneza este in crestere constanta si pe aceasta baza vom costrui un succes pentru realizarea unor noi tinte in Scandinavia”, a declarat Jacob Fonnesbech, global classified business General Manager eBay. EBay a cumparat compania daneza in 2005 pentru 2,6 miliarde dolari.

EBay a redus sau a scazut majoritatea taxelor pentru cele mai multe listari de pe site-ul sau de licitatii pentru a spori numarul de articole vandute si pentru a-si apara cota de piata de la Amazon.com, cel mai mare retailer online. De asemenea, compania a sporit protectia si a oferit credite pentru utilizatorii unitatii sale de plata electronica PayPal.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri