Research In Motion (RIM) Blackberry ar putea fi preluata de catre Microsoft, existand deja o oferta activa de 50 de dolari pe actiune, potrivit informatiilor publicate luni, pe site-ul de specialitate itnews.com.
Potrivit analistului Peter Misek, este foarte probabil ca RIM sa nu se impotriveasca prea tare preluarii, daca Microsoft ar aborda-o intr-un mod amical, non agresiv. Avand in vedere comercializarea actiunilor cu 60 de dolari in prezent, in scadere cu 88 de dolari in doar patru luni, se asteapta ca pretul de 50 de dolari oferit de Microsoft pe actiune, sa fie acceptabil pentru o eventuala tranzactie, daca valoarea actiunilor firmei va continua sa scada, ca urmare a crizei financiare.

Potrivit analistului citat de itnews.com, o eventuala intelegere a celor doua companii ar putea schimba total piata telefoanelor smartphone si va avea un impact puternic asupra celorlalti competitori de pe piata. Microsoft ar combina cei 18 milioane de utilizatori Windows Mobile cu aproximativ 20 de milioane de utilizatori Blackberry, transformand Microsoft intr-un puternic jucator in industria de telefoane smartphone.

Totusi, majoritatea utilizatorilor de telefoane Blackberry sunt deja dependenti de sistemul de operare al telefonului, iar schimbarea de sistem in Windows Mobile se poate dovedi foarte nepopulara. Pentru a combate aceasta problema, Microsoft trebuie sa ia in considerare un sistem de operare dual, Windows Mobile-Blackberry sau adaptarea sistemului de operare Windows Mobile pentru a sprijini toate caracteristicle Blackberry.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri