Liderul in productia de soft-uri, Microsoft, a lansat la Amsterdam noua versiune a soft-ului de comunicatii in timp real pentru intreprinderi Office Communications Server 2007 R2, scrie presa internationala.
Soft-ul Office Communications Server 2007 R2 este in curs de testare si va fi lansat in luna februarie. Produsul care va adauga chat-ul de grup si tehnologia de screen-sharing (o forma a teleconferintei care foloseste in timp real conexiunea audio, dar si cea de date) vine imediat la un an dupa ce Microsoft a introdus prima versiune a produsului pentru divizia de telefonie.

Microsoft a anuntat ca jumatate din companiile Fortune 500 au facut cel putin o cerere pentru Office Communications Server, la care se mai adauga si compania Royal Dutch Shell cu 5.000 de oameni care folosesc soft-ul, insa gigantul software a refuzat sa ofere alte estimari despre vanzari sau sa spuna cu exactitate cati utilizatori folosesc soft-ul pentru telefonia mobila.

Noua versiune a soft-ului combina mesageria instant, e-mail, colaborarea de echipa si casuta vocala cu un client programabil. Office Communications Server 2007 R2 include o multime de noi caracteristici dedicate in special colaborarii de echipa, lucratorilor mobili si indepartati, dar si dezvoltatorilor.

In termenii noului suport vocal, OCS 2007 R2 include si o consola ajutatoare, care permite receptionistului sau secretarului sa gestioneze telefoanele pentru alti utilizatori, de exemplu programeaza teleconferintele sau filtrarea apelurilor.

De asemenea, Microsoft include un numar de noi colaborari in OCS 2007 R2 alaturi de mesageria instant, voce si conferinta. O noua caracteristica este chat-ul de grup care angajeaza camere de chat permanente, notifica utilizatorii noilor posturi si arhiveaza discutia pentru respectarea obiectivelor. O alta noua caracteristica include videoconferinte locale, impartasirea desktop-ului prin Internet si abilitatea de accesare a conversatiilor prin apeluri vocale si chiar la conferintele web.

“Acolo unde suntem cu Office Communications Server cunoastem o deschidere si o intrare deosebita din punct de vedere al mesageriei instant”, a declarat presedintele diviziei de Business a Microsoft, Stephen Elop. Totusi, pentru telefonie, Microsoft se afla inca in faza de “adoptie”.

Elop a refuzat sa ofere target-urile pentru unitati si vanzari ale noului produs, dar a declarat ca soft-ul a depasit cu mult previziunile interne.

“Inca suntem in urma, dar suntem multumiti de etapa in care ne aflam”, a declarat Elop.

In timp ce unele produse sunt greu de lansat in timpul economiei dure, Elop afirma ca OCS este genul de produs care se vinde bine chiar si intr-o piata dificila. Elop a mai declarat ca astfel de conditii ajuta la intarirea Microsoft pe piata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri