ANC supune consultarii publice caietul de sarcini pentru acordarea licentelor de utilizare a frecventelor radio pentru servicii de comunicatii electronice prin intermediul sistemelor de acces pe suport radio de banda larga (BWA), de tip Wimax, potrivit informatiilor transmise de institutie.
„Ne propunem sa publicam forma finala a caietului de sarcini pe 3 noiembrie 2008, urmand ca ofertele sa poata fi depuse pana la 5 ianuarie 2009. Daca graficul propus de noi va fi mentinut, atunci castigatorii celor doua licente care vor permite servicii de tip Wimax in Romania vor fi anuntati pe 28 ianuarie 2009”, a declarat presedintele ANC, Liviu Nistoran.

Proiectul caietului de sarcini precizeaza aspectele tehnice legate de acordarea licentelor, precum si conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca participantii la procedura de selectie. De asemenea, sunt stabilite si conditiile de depunere si deschidere a ofertelor, documentele pe care trebuie sa le contina ofertele si graficul de desfasurare a procedurii de acordare a licentelor.

Una dintre conditiile participarii la procedura de acordare a licentelor este aceea ca ofertantul sau grupul de firme din care acesta face parte sa nu detina licente de utilizare a frecventelor radio in banda 3400-3600 Mhz, prin care sa ii fie alocate subbenzi de frecvente a caror largime de banda cumulata este egala sau depaseste 2x28 Mhz. Aceasta cerinta este impusa in scopul promovarii unei competitii eficiente si reale in Romania, pentru a nu se ajunge in situatia in care doua sau mai multe firme din cadrul aceluiasi grup de firme sa detina licente care sa le permita furnizarea de servicii similare, ceea ce ar insemna o utilizarea ineficienta a spectrului radio.

Ofertele depuse vor fi evaluate in functie de urmatoarele criterii: capacitatea financiara (cifra de afaceri si profitul pentru anii 2005, 2006, 2007, gradul de indatorare pe anul 2007 si investitiile realizate de ofertant in perioada 2005 - 2007), fezabilitatea comerciala (planul de marketing, termenul de lansare comerciala, valoarea actualizata neta, rata interna de rentabilitate, termenul de recuperare a investitiei si indicele de profitabilitate), specializarea si experienta (vechimea continua in operarea retelelor publice de comunicatii electronice.

De asemenea, sunt luate in considerare cifra de afaceri cumulata din furnizarea de servicii de comunicatii electronice pe anii 2005, 2006 si 2007, specializarea in domeniul instalarii si operarii retelelor publice de comunicatii electronice pe suport fizic de fir sau fibra optica, in domeniul instalarii si operarii retelelor publice de comunicatii electronice pe suport radio si in domeniul productiei si comercializarii de echipamente radio), fezabilitatea tehnica (numarul de statii de baza instalate si functionale in faza 1, faza 2 si faza 3) si acoperirea (numarul de municipii si numarul de orase acoperite in cele 3 faze).

Termenele pentru cele trei faze propuse pentru dezvoltarea retelelor sunt 1 septembrie 2010, 1 martie 2012 si 1 septembrie 2013. Serviciile ferite vor trebui sa acopere la sfarsitul celor 3 etape cel putin 50 municipii si cel putin 20 orase.

Taxa de licenta este de 7,5 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri