Autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM) a suspendat temporar unui numar de 187 de firme dreptul de a furniza retele sau servicii de comunicatii, pentru ca nu si-au indeplinit obligatiile de transmitere catre institutie a datelor statistice aferente primului semestru al anului 2013, scrie Mediafax.

La finele lui 2013, in Romania erau autorizati 1.457 de furnizori de retele publice de comunicatii sau servicii de comunicatii destinate publicului, conform ANCOM.

"Cei 187 de furnizori care nu au raportat datele statistice pana la termenul stabilit au la dispozitie 45 de zile de la primirea deciziei de suspendare in care pot transmite aceste date catre ANCOM. In caz contrar, dupa epuizarea acestui termen, autoritatea le va suspenda activitatea pentru o perioada de 60 de zile. Pe perioada suspendarii dreptului de a furniza retele sau servicii de comunicatii pe baza autorizatiei generale se suspenda si drepturile conferite prin licentele de utilizare a frecventelor radio, prin licentele de utilizare a resurselor de numerotatie sau prin deciziile de acordare a resurselor tehnice, daca operatorii in cauza beneficiaza de acestea", potrivit unui comunicat ANCOM.

Suspendarea inceteaza la data indeplinirii obligatiei de transmitere a datelor statistice. In cazul in care furnizorii nu isi vor indeplini obligatiile de raportare nici in termenul de 60 de zile de suspendare a activitatii, Autoritatea va emite decizii de retragere a dreptului de a mai furniza retele sau servicii de comunicatii pe baza autorizatiei generale.

De la data de 1 iulie 2013, furnizorii de comunicatii au obligatia de a transmite datele statistice catre ANCOM exclusiv prin intermediul unei aplicatii informatice online, utilizand semnatura electronica certificata.

In afara de datele statistice, furnizorii trebuie sa transmita autoritatii si alte informatii, prin intermediul aplicatiei informatice, precum raportarile financiare anuale, notificarile privind activarea resurselor de numerotatie sau a resurselor tehnice, raportul anual de utilizare a resurselor de numerotatie, lista localitatilor in care furnizeaza efectiv retele si servicii de comunicatii la puncte fixe, copiile acordurilor de acces la retea si de interconectare, respectiv de acces pe proprietati, statistica cererilor privind asigurarea conectarii si accesului la un punct fix, la reteaua publica de telefonie, care nu au putut fi satisfacute in conditii comerciale, sau unele documente pe care trebuie sa le comunice furnizorii desemnati cu putere semnificativa pe anumite piete.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri