Romania este considerata o piata extrem de interesanta de compania Acer, obiectivul sau fiind o acoperire cat mai buna cu ajutorul distribuitorilor si dealerilor sai, a declarat pentru Mediafax Bogdan Iftemie, directorul de vanzari pentru piata locala al producatorului de PC-uri.
"Romania este caracterizata de o rata de crestere atractiva si are un nivel de saturare inca mic comparativ cu alte piete. Piata de retail devine, de asemenea, tot mai importanta", a spus Iftemie, reprezentantul Acer in Romania.
Compania si-a deschis la inceputul lunii iulie un birou in Romania, care deocamdata are un singur angajat, principala responsabilitate fiind asigurarea de suport pentru distributie.
Pentru acest an, producatorul de PC-uri doreste sa ocupe locul doi pe piata laptop-urilor din Romania, cu o cota de 20%, dupa ce anul trecut ocupa 5,4%, cu vanzari de circa 3.600 de unitati.
Circa trei sferturi din notebook-urile vandute de Acer in Romania au fost modele entry-level (din categoria cu cele mai mici preturi - n.r.), multi dintre cumparatori achizitionand pentru prima oara un astfel de echipament.

In 2004, crestere de 48,4% a pietei locale de PC-uri

Conform studiilor de specialitate, piata locala a PC-urilor a inregistrat, in 2004, o crestere de 48,4%, segmentul notebook-urilor avand un ritm de 63,4%, iar Acer estimeaza ca acesta se va pastra si in 2005. De asemenea, compania are ca obiectiv si clasarea intre primii cinci concurenti pe piata monitoarelor cu cristale lichide pentru calculatoare (LCD) si intre primii zece pe piata calculatoarelor personale pentru birou - desktop.

Pe segmentul LCD, Acer a ocupat in 2004 locul sapte, cu o cota de piata de 5,4%. Volumul vanzarilor companiei s-a apropiat de 1.400 de unitati, cu 190% mai mult decat in anul precedent. Totalul vanzarilor de monitoare marca Acer a atins anul trecut, conform raportului elaborat de firma britanica de analiza Bryan Norris Associates, aproape 3.050 de unitati, ocupand sub 1% din acest segment.
In Romania, distribuitorii produselor Acer sunt companiile Scop Computers si Tornado Sistems. La nivel mondial, veniturile consolidate obtinute de Acer in primele noua luni ale anului 2004 au fost de 4,54 miliarde de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri