Numarul amenzilor date in cazul spam-urilor si a altor infractiuni informatice este prea mic si reflecta timpul prea mare de comunicare dintre Autoritatea Nationala pentru Comunicatii si furnizorii de internet, a declarat in cadrul unei conferinte, presedintele ANC, Liviu Nistoran.
In privita restructurarii Autoritatii, Nistoran a spus ca are discutii cu Ministerul de Interne si SRI pentru a forma un grup care va activa pe problemele de infractionalitate informatica. Acest grup va avea printre indatoriri investigarea utilizarii ilegale a aparatelor de interceptare a convorbirilor telefonice si dispozitivele care intercepteza comunicatiile bancare (intre bacomat si banca - n.red.).

Nistoran nu a dorit sa comenteze pe baza raspunsului Ministerului Comunicatiilor si Tehnologia Informatiei catre comisarul european Viviane Reading cu privire la demiterea fostului presedinte Dan Cristian Georgescu si restructurarea ANC.

Autoritatea Nationala pentru Comunicatii (ANC) a aplicat 15 amenzi ca urmare a 1.151 de plangeri privind transmiterea de comunicari comerciale nesolicitate prin intermediul postei electronice si alte incalcari ale prevederilor legale de la inceputul anului, potrivit informatiilor emise marti de ANC.

"Pana in prezent, in urma finalizarii unora dintre investigatiile demarate ca urmare a plangerilor privind transmiterea de comunicari comerciale nesolicitate prin intermediul postei electronice, Autoritatea Nationala pentru Comunicatii (ANC) a constatat, in 14 dintre cazuri, savarsirea contraventiei constand in transmiterea de comunicari comerciale nesolicitate, asa cum este definita de legea privind comertul electronic, republicata, si a aplicat 13 amenzi in cuantum de 1.000 lei fiecare si una in valoare de 2.000 lei. De asemenea, ANC a mai aplicat o amenda de 1.000 de lei pentru nefurnizarea de informatii", a declarat marti presedintele ANC, Liviu Nistoran.

Potrivit Autoritatii, de la inceputul acestui an si pana in prezent, ANC a primit 1.151 de plangeri care semnaleaza atat primirea de comunicari comerciale nesolicitate, cu incalcarea dispozitiilor legii privind comertul electronic, cat si alte incalcari ale prevederilor legale din domeniul tehnologiei informatiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri