Grupul Asesoft renunta la proiectul de doua milioane de euro cu Autoritatea Electorala Permanenta, ce presupunea implementarea Sistemului Informatic de centralizare a datelor pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie, a declarat presedintele grupului de firme Asesoft, Sebastian Ghita.
Potrivit companiei, consiliul de administratie al grupului Asesoft a decis sa renunte la implementarea proiectului si sa notifice in acest sens organizatiile implicate, ca urmare a analizei cu privire la consecintele de imagine ce pot decurge in planul perceptiei publice fata de implementarea proiectului de la AEP, prin asocierea cu o implicare in lumea politica.

"Selectarea companiei castigatoare in proiectul initiat de AEP a avut loc intr-un mod transparent cu respectarea legislatiei in vigoare referitor la achizitiile publice. De altfel, dispunem de capacitatea tehnica de a implementa proiecte de asemenea anvergura, iar experienta in raport cu proiecte de dimensiuni similare implementate in mediul privat sau public din tara si din strainatate ne recomanda", a declarat presedintele grupului Asesoft, Sebastian Ghita.

Acesta a mai spus ca perceptia fata de proiectele publice este exagerata in acest moment la nivelul unor segmente ale opiniei publice.

"Faptul ca un participant la o licitatie cu fonduri publice, in orice domeniu de activitate, nu numai in zona de implementare de proiecte IT, este o companie straina in multe cazuri, ii da puncte in plus la nivel public, chiar daca sunt multe companii locale care au expertiza tehnica cel putin la acelasi nivel", a adaugat Ghita.

In urma procesului de selectie a ofertelor depuse pentru implementarea Sistemului Informatic de centralizare a datelor pentru alegerile parlamentare initiat de AEP la data de 1 octombrie, a fost anuntata castigatoare compania TeamNet, parte a grupului Asesoft.

Grupul Asesoft incorporeaza sase companii care activeaza in zona IT, in domeniul serviciilor IT, e- gouvernment, automatizari, integrare de sisteme audio-video, aplicatii de business si CRM, web-design. Grupul Asesoft a fost infiintat in anul 1997 si are ca actionar principal pe omul de afaceri Sebastian Ghita.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri