Al doilea producatorul mondial de procesoare, Advanced Micro Devices (AMD), isi reduce personalul cu 500 de posturi pentru a reduce cheltuielile.
Aceasta este prima reducere de personal dupa cea din luna aprilie, cand AMD a anuntat ca va reduce cu 10% joburile la nivel global, ca parte a planului de a opri fluxul de pierderi ale companiei, care a inceput in urma cu doi ani, scrie presa internationala.

Disponibilizarile vor afecta mai multe categorii de posturi, iar forta de munca din intreaga lume a producatorului AMD va ajunge la 14.900 de angajati.

Reducerile nu vor afecta 3.000 de lucratori din operatiunile de fabricare ale AMD, care au fost divizate.
Purtatorul de cuvant al companiei, Michael Silverman, a declarat ca disponibilizarile fac parte din strategia companiei de a reduce costurile.

Reducerea job-urilor “este un proces nefericit, dar necesar din strategia noastra, care sa ne ajute sa aliniem oamenii nostri la programe care sa indeplineasca obiectivele noastre, sa eliminam dublarea efortului nostru si care sa ne permita sa operam mult mai eficient”, a declarat Silverman.

Analistii au declarat ca aceasta disponibilizare nu este “deloc surprinzatoare”.

Compania a restructurat operatiunile in acest an prin vanzarea unor linii de produse neprofitabile si a transformat operatiunile din Germania intr-o companie mixta la care detine participatie si compania de investitii din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite.

Compania a raportat pierderi de 67 milioane dolari si venituri nete de 1,78 miliarde dolari in trimestrul al treilea, care s-a incheiat in septembrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri