Noul director executiv Vodafone, Vittorio Colao, planuieste pentru aceasta saptamana un nou program de disponibilizari ce indica faptul ca gigantul telecom a fost afectat de scaderea cheltuielilor consumatorilor provocata de criza din pietele internationale, scrie cotidianul Times.
Analistii estimeaza ca directorul executiv, care l-a inlocuit pe Arun Sarin in luna iulie, poate taia foarte usor 1 miliard de lire sterline din cheltuielile de baza ale companiei. Aproximativ 20% din forta de munca a Vodafone din Europa de Vest ar putea risca sa fie disponibilizata.

“Indiferent ca vor schimba tinta acum sau in luna mai, ei vor avea un plan de reducere a costurilor”, a declarat Terence Sinclair, analist in domeniul telecom la Citigroup. “Un miliard de lire reprezinta doar 3% din vanzari”.

Analistii se asteapta ca Vodafone sa raporteze vanzari solide in Spania si Marea Britanie. Sarin a fost de acord sa retraga previziunile legate de vanzarile pe tot anul. De atunci, actiunile Vodafone au scazut cu 20% din cauza temerilor ca nu ar fi o companie ferita in timpul recesiunii globale. In aceasta saptamana este de asteptat sa posteze un profit pe sase luni de 5,7 miliarde lire sterline si vanzari de 19,8 miliarde lire sterline.

Majoritatea disponibilizarilor vor fi facute in piata matura de telefonie mobila din Europa, unde Michel Combes a venit ca sef in locul lui Colao. Combes este de asteptat sa continue extinderea operatiunilor de banda larga, desi el a avertizat in privinta cheltuielilor.

Saptamana trecuta, compania a prealuat controlul companiei sud-africane Vodacom, dupa ce a platit 1,4 miliarde dolari pentru a-si mari participatia la 65% in compania telecom.

Vodafone Romania, divizie a Vodafone Group Plc., avea 9.256.000 de clienti la 30 iunie 2008. Vodafone este cel mai mare grup de telecomunicatii mobile din lume, cu divizii in 26 de tari si retele partenere in alte 40 de tari. La 30 iunie 2008, Vodafone avea 269 milioane de clienti in intreaga lume.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri