Fujitsu Siemens Computers Romania a vandut peste 31.500 de unitati in trimestrul III din 2008, obtinand o cota de piata de 11,4%, ceea ce reprezinta o crestere de la an la an de 127,2%, a anuntat country managerul companiei, Dragos Nicolaescu.
"Ultimele studii oficiale ale IDC (International Data Corporation) atesta statutul de lider la clasificarea - toate categoriile de produse - cu 31.563 de unitati vandute si o cota de piata de 11,4%. In plus, compania se situeaza pe prima pozitie la segmentul desktop-uri cu 20.886 de unitati vandute si o cota de piata de 13,9%, iar la capitolul serevre inregistreaza cea mai buna rata de crestere din top cei mai importanti cicni furnizori, respectiv 66,3% de la an la an", a adaugat Nicolaescu, care sustine ca in ciuda crizei economice incerte, compania se pozitioneaza pe locul 1 pe piata de IT din Romania.

Reprezentantul companiei a mai spus, legat de criza financiara, ca aceasta poate fi si o veste buna si una rea. Contry managerul companiei sustine ca vanzarile de hardware vor inregistra un declin cuprins intre 10 si 30% pe viitor, laptopurile vor cunoaste o crestere mai mica decat in 2008, iar vanzarile ecranelor LCD si televizoarelor vor ramane la un nivel constant.

"Va creste in schimb partea de servicii. Se poate chiar dubla aceasta piata odata ce tot mai multe firme isi vor externaliza serviciile de IT", a mai spus Nicolaescu, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, compania estimeaza ca cifra de afaceri va creste anul acesta la 75 milioane euro, cu peste 10 milioane mai mult fata de anul trecut. Fujitsu Siemens Computers Romania a incheiat anul fiscal 2007 - 2008 cu o cifra de afaceri de 63,9 milioane euro, reprezentand o crestere de aproximativ 30% fata de anul fiscal anterior.

Compania a lansat in toamna acestui nu mai putin de 14 noi modele de notebook-uri si 11 modele de PC-uri. Fujitsu Siemens Romania este unul dintre cei mai importanti furnizori europeni de solutii si servicii IT, cu o concentrare strategica pe produsele, serviciile si solutiile Mobility&Dynamic Data Center din generatia urmatoare.

Oferta companiei se compune din dispozitive handheld pana la desktop-uri, solutii si servicii pentru infrastructura IT. Fujitsu - Siemens reprezinta un joint - venture intre companiile Fujitsu si Siemens AG si a aparut in 1999.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri