Konica Minolta, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata romaneasca de imprimante si multifunctionale, se asteapta anul viitor la un avans al afacerilor de 10%, iar pentru 2008 spera sa obtina minim cat in 2007, respectiv 17,5 milioane de euro.
“In ultima perioada, caracterizata de nesiguranta si de reticenta in ceea ce priveste investitiile, estimam o cifra de afaceri care sa se situeze cel putin la nivelul celei din 2007. Pentru anul viitor, ne dorim o crestere a cifrei de afaceri cu cel putin 10%, insa, in acest moment, totul este imprevizibil. Continuam sa ne concentram atentia in special asupra segmentului business”, a declarat, pentru Wall-Street, Helmut Ignat, director general Konica Minolta.

Vanzarile Konica Minolta, de la inceputul anului pana la sfarsitul lunii octombrie, au fost de peste 14 milioane euro, in crestere cu 10% fata de perioada similara a anului trecut.

“Fata de perioada similara a anului trecut, cresterea este de circa 10% si este in conformitate cu ceea ce ne-am propus pentru anul 2008”, a mai spus Helmut Ignat.

Vanzarile pentru imprimantele laser alb negru au scazut in primele trei trimestre, in timp ce vanzarile de imprimate color au cunoscut o crestere semnificativa.

“In ceea ce priveste segmentele de piata pe care activam, din primele trei trimestre ale anului, fata de anul trecut, doar piata de imprimante laser alb negru a inregistrat o scadere cu cateva procente, in timp ce piata de imprimante laser color a crescut. De asemenea, si piata de echipamente multifunctionale laser copier based a fost in crestere - mai temperata pentru echipamentele alb negru si spectaculoasa pentru cele color”, a mai spus directorul general al Konica Minolta.

Ritmul de crestere al industriei IT va incetini anul viitor din cauza companiilor care vor fi mult mai prudente atunci cand vor face investitii.

“Criza financiara globala a inceput sa afecteze si piata romaneasca, dar ramane de vazut cat de mult va afecta fiecare sector in parte. In industria IT, este de asteptat sa se reduca ritmul foarte mare de crestere al anilor trecuti. Cauzele sunt multiple - de la accesul din ce in ce mai dificil la resurse si finantarile din ce in ce mai scumpe oferite companiilor, pana la prudenta acestora in ceea ce priveste investitiile.
Este greu de anticipat acum in ce mod afacerile Konica Minolta ar fi afectate de eventualele falimente din industrie. Pana acum nu am avut clienti, care sa fi intrat in faliment”, a mai declarat reprezentantul Konica Minolta.

Principalii competitor ai Konica Minolta pe piata romaneasca sunt Canon, Xerox, HP, Epson si Lexmark.













Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri