Asus Romania, subsidiara locala a producatorului taiwanez de computere portabile Asustek Computer, estimeaza pentru anul viitor o crestere de 50-60% a numarului de notebook-uri vandute pe piata romaneasca pana la 130.000 fata de 80.000, cat a fost estimarea companiei pentru 2008.
In ceea ce priveste segmentul netbook-urilor (calculatoare portabile de mici dimensiuni , compania si-a revizuit cu 20.000 de unitati targetul pentru acest an pana la 60.000 de unitati comercializate, iar Asus detine pe acest segment o cota de aproximativ 65%.

“Cota de piata a companiei se situeaza la aproximativ 60-65% pe segmentul de netbook-uri.
Vanzarile de EeePC-uri vor fi de aproximativ 60.000 de unitati in 2008. 35.000 de unitati au fost vandute in primele 9 luni”, a declarat, pentru Wall-Street, Alex Huang, sales manager Asus Romania

Anul viitor, compania estimeaza o crestere de de pana la 60% pe segmentul netbook-urilor, pana 100.000 de unitati, iar reprezentantii preconizeaza ca acest segment de computere portabile va cunoaste curand maturizarea.

“Chiar daca multi producatori s-au orientat pe aceasta noua nisa, datorita interesului mare fata de netbookuri, acest segment de piata se va maturiza foarte curand”, ne-a mai declarat Alex Huang. Potrivit acestuia, s-a simtit un impact al crizei financiare in special datorita cererilor de lichidare a stocurilor de pe piata, insa Asus continua sa creasca si sa inregistreze profit.

Principalii distribuitori ai Asus in Romania sunt RHS Company, K-Tech Electronics, Romsoft si Tornado Sistems.

Dell Romania, unul dintre principalii jucatori de pe piata de notebook-uri, a inregistrat in primele noua luni ale acestui an o crestere de 70% a numarului de unitati vandute pana la un volum de 73.733, iar pentru ultimele trei luni estimarea ar putea fi revizuita din cauza crizei financiare, care a afectat consumatorii individuali.

“Pentru trimestrul al patrulea al acestui an estimam initial o crestere de peste 50%, insa este greu de crezut ca o sa mai atingem acest target in conditiile in care piata a cunoscut o crestere mai lenta in ultimele trei luni ca efect al crizei economice. Noi am facut aceasta estimare in luna septembrie insa criza economica s-a accentuat incepand cu luna octombrie”, a declarat Mihai Guran, country manager Dell Romania si Bulgaria.

Potrivit acestuia, cererea a scazut pe cateva segmente de piata mai ales pe segmentul consumatorilor individuali si este foarte greu de estimat. „Desi segmentul consumatorilor individuali a scazut, mai exista proiecte in desfasurare care ar putea influenta semnificativ rezultatele”, a mai spus Mihai Guran.

Principalii jucatori de pe piata romaneasca de calculatoare portabile sunt Acer ,Dell, Hewlett-Packard Fujitsu-Siemens Computer si Asus.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri