PC Garage, unul din cei mai mari retaileri online ce activeaza pe piata romaneasca, a realizat anul trecut afaceri de 10 milioane de euro, in crestere cu peste 80% fata de 2007, cand a afisat venituri de 5,5 milioane de euro, iar numarul de tranzactii din 2008 s-a ridicat la 51.000.
In luna decembrie a anului trecut, vanzarile companiei au crescut cu 60%, pana la o valoare de 1 milion de euro.

“Luna decembrie a fost una deosebita, ea s-a incheiat cu o cifra de afaceri de peste 1 milion de euro (TVA inclus). Fata de luna decembrie a anului 2007 am inregistrat o crestere de peste 60 de procente, o mica parte a acestei cresteri se datoreaza si faptului ca moneda nationala s-a devalorizat in raport cu euro si mai ales in raport cu dolarul american, semnificativ in ultima perioada a anului”, a declarat, pentru Wall-Street, Gabriel Vasile, director executiv al PC Garage.

Potrivit acestuia, vanzarile din decembrie au fost usor sub asteptari pentru ca retailerul se astepta la o crestere de 80-90% fata de luna decembrie 2007.

In luna decembrie, produsele cu cel mai mare rulaj au fost monitoarele LCD, la capitolul cantitati memoriile si aparatele foto au detinut suprematia.

Criza ar putea impinge unele magazine sa se repozitioneze pe piata.

“Consecintele sunt identice pentru toti comerciantii, scaderea volumului reprezinta un semn clar ca trebuie luate masuri pentru a nu ajunge in situatia de faliment, iar masurile pot incepe cu reducerea de personal sau o eventuala repozitionare pe piata”, a mai spus Gabriel Vasile.

Reprezentantii companiei estimeaza pentru 2008 profit zero, insa nu doresc sa faca restructurari in randul angajatilor.

“Profitul net ar trebui sa fie minim 1%, dar din cauza situatiei economice nefavorabile in care se afla si Romania, anul acesta speram sa iesim pe profit 0, fara sa avem pierderi. In decembrie, multi jucatori vor scadea preturile si noi va trebui sa facem la fel, si astfel nu ne vom atinge targetul in ceea ce priveste profitul. La situatia de anul acesta nu se astepta nimeni”, declara in luna noiembrie Gabriel Vasile.

Principalii competitori ai PC Garage pe piata romaneasca sunt Emag, MarketOnline, Cel.ro si PCfun.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri