Yahoo, compania care administreaza al doilea motor de cautare pe internet, a inghetat cresterea anuala a salariilor pentru a face fata scaderii pietei de publicitate online, scrie Bloomberg.
Compania de Internet a confirmat inghetarea salariilor, la o zi dupa ce a informat angajatii despre aceasta decizie.

Masura austera marcheaza una dintre primele actiuni de reducere a costurilor luate de noul director executiv al Yahoo, Carol Bartz, cooptata pe aceasta pozitie in urma cu doua saptamani.

“Management-ul nostru a decis ca aceasta estea cea mai responsabile decizie ce trebuie luata in prezent”, a declarat purtatorul de cuvant Brad Williams. Unii angajati ar putea sa primeasca o crestere in cazul in care vor fi promovati in cadrul companiei, a declarat Williams.

Inghetarea salariilor este din ce in ce mai comuna dupa ce companiile incearca sa isi reduca cheltuielile fara sa concedieze angajati.

In cazuri mai extreme, cum ar fi cel al companiilor IT Advanced Micro Devices (AMD) si Seagate Technology, conducerea a impus reduceri de salarii mult mai dure ce au afectat mii de angajati.

Yahoo are aproximativ 13.700 de angajati dupa ce luna trecuta a concediat 1.500 de salariati. Potrivit reprezentantilor companiei, Yahoo nu mai are in vedere alte reduceri de personal, desi anterior management-ul a atentionat ca o alta serie de concedieri ar putea aparea, in functie de adancimea recesiunii economice.

Yahoo isi va anunta rezultatele financiare marti, 27 ianuarie.

Gigantul online Google: Profit trimestrial peste asteptari
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri