Verizon Communications a finalizat preluarea diviziei de Internet a Yahoo, pentru 4,48 miliarde de dolari, iar Marissa Mayer, directorul general al companiei preluate, a demisionat.

Finalizarea achizitiei marcheaza sfarsitul statutului Yahoo de companie de Internet de sine-statatoare, care la un moment dat era evaluata la peste 100 de miliarde de dolari, potrivit News.ro.

Verizon, cel mai mare operator wireless din Statele Unite, combina Yahoo cu AOL, cumparata acum doi ani, in cadrul companiei Oath, sub conducerea directorului general al AOL, Tim Armstrong.

Oath reuneste peste 50 de branduri, care includ HuffPost, TechCrunch si Tumblr. "Ca urmare a schimbarilor inerente ale rolului meu, voi pleca din companie. Cu toate acestea, doresc sa stiti ca plec cu nostalgie, gratitudine si optimism”, a scris Mayer pe Tumblr.

Armstrong a scris separat angajatilor ca serviciile combinate ale companiei ajung lunar la peste 1 miliard de oameni, adaugand ca atingerea obiectivelor va necesita ajustari in companie.

Citeste si:
Strategia folosita de Google si Yahoo pentru stabilirea salariilor
Strategia pe care Google si...

Finalizarea preluarii a fost intarziata de evaluarea impactului avut de scurgerile de date private ale utilizatorilor Yahoo, dezvaluite anul trecut.

Verizon intentioneaza sa desfiinteze aproximativ 2.000 de locuri de munca, respectiv 15% din totalul celor 14.000 de posturi de la diviziile Yahoo si AOL.

Yahoo a mai desfiintat 15% din locurile de munca anul trecut, in timp ce AOL a renuntat la 500 de angajati.

Activele Yahoo care nu sunt preluate de Verizon vor fi redenumite Altaba, un holding care va reuni in principal o participatie de 15,5% la Alibaba Group Holding si o alta de 35,5% la Yahoo Japan.

Citeste si:
Povestea Yahoo! Cum a trecut pe langa preluarea Google si a Facebook
Povestea Yahoo! Cum a trecut...

Sursa foto: Shutterstock/Lucian Milasan

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Yahoo! Messenger isi da ultima suflare: cum iti salvezi convorbirile