Cumpararea diviziei de internet a Yahoo a fost convenita de Verizon Communications pentru suma de 4,83 de miliarde de dolari in numerar, punand capat unui proces indelungat de vanzare a acesteia. Preluarea activelor Yahoo va extinde operatiunile diviziei de Internet AOL a grupului Verizon, cumparat in 2015 pentru 4,4 miliarde de dolari, prin accesul la instrumentele Yahoo in domeniul publicitatiim precum si la serviciile de cautare, mail si mesagerie.

In urma vanzarii Yahoo va ramane cu o participatie de 15% la compania chineza de comert electronic Alibaba Group Holding si cu detinerea de 35,5% la Yahoo Japan, conform News.ro

”Vanzarea diviziei operationale, care separa efectiv participatiile din Asia, este un pas important in planul nostru de a debloca valoare pentru actionarii Yahoo”, afirma directorul general al companiei, Marissa Mayer, intr-un comunicat.

Acordul nu include numerarul Yahoo, actiunile la Alibaba si la Yahoo Japan, obligatiunile convertibile ale companiei, unele investitii minoritare si brevetele din afara operatiunilor de baza. Investitiile la Alibaba si Yahoo Japan valoreaza circa 40 de miliarde de dolari, in timp ce capitalizarea de piata a Yahoo aera, la inchiderea tranzactiilor de vineri, de aproximativ 37,4 miliarde de dolari.

Sursa foto: Willyam Bradberry / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Fosta resedinta de protocol a lui Ceausescu, scoasa la vanzare