Siveco Romania va participa la informatizarea sistemului vamal din Turcia, noul sistem de tranzit computerizat asigurand securitatea procedurilor in punctele vamale, scurtarea timpului de asteptare si eliminarea fraudelor.
Potrivit Siveco, expertiza dobandita in implementarea solutiei de eCustoms la Autoritatea Vamala din Romania a permis companiei intrarea pe o noua piata. Solutia de eCustoms implementata de Siveco Romania la Autoritatea Nationala a Vamilor din Romania acopera 41 de Directii Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale, 45 de birouri vamale, un sediu central, peste 3.000 de documente procesate zilnic.

In Turcia, consortiul condus de STM (Savunma Teknolojileri Muhendislik) din care face parte si Siveco Romania, alaturi de Kocsystem si KPMG Turcia - a devansat 13 consortii internationale, castigand contractul pentru proiectul "Asistenta tehnica pentru dezvoltarea Sistemului Computerizat de Gestiune a Operatiunilor de Tranzit Vamal din Turcia" - NCTS (New Computerized Transit System).

Licitatia pentru acest proiect a fost organizata de Unitatea Centrala pentru Finantare si Contractare Proiecte Phare, autoritate contractanta pentru proiectele finantate din fonduri ale Uniunii Europene in Turcia. Castigatorul licitatiei a fost desemnat in urma analizei ofertelor prezentate, criteriul tehnic detinand o pondere de 80%, iar cel economic de 20%. In urma evaluarii, consortiul condus de STM a devansat toti competitorii.

"Solutia software pe care o vom implementa va permite gestionarea computerizata, in timp real, a tuturor tranzitelor vamale de la intrare pana la iesire, urmand sa fie finalizata in 16 luni si sa armonizeze sistemul vamal turcesc cu cel al Uniunii Europene", a declarat Dan Tuhar, eCustoms Line of Business Manager, Siveco Romania.

Acesta mai spune ca sistemul va oferi operatorilor economici multe avantaje, inclusiv imbunatatirea calitatii serviciului, reducerea timpului de asteptare petrecut la vama, o mai mare flexibilitate in prezentarea declaratiilor.

Siveco Romania a fost infiintata la inceputul anului 1992 si este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.

Intre actionarii Siveco Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), Siveco Netherlands B.V. In prezent, solutiile Siveco sunt utilizate de catre beneficiari internationali din 35 de tari. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta precum OMV Petrom, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau, tiriac Air, Med Life, Com Auto Meridian, Carpatair Timisoara, Ursus Breweries etc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri