"Prin contractele incheiate cu diversi clienti, suntem prezenti in 17 state si vrem sa continuam extinderea si pe alte piete, cum ar fi Republica Moldova si Ucraina, unde potentialul de informatizare este foarte ridicat. De asemenea, vrem sa intram si in alte state din zona Golfului, in afara de Emiratele Arabe Unite, Qatar, Oman, Bahrein si Kuweit. Si in Balcani vrem sa abordam si alte tari, cum ar fi Croatia, Albania si Muntenegru", a spus Socol, citata de Mediafax.

La finele anului trecut, Siveco a deschis o reprezentanta in Dubai, care va coordona si afacerile in alte state din regiune, iar la milocul acestui an extinderea va continua si in zona Asiei Centrale, cu un birou fie in Kazahstan, fie in Turkmenistan.

De asemenea, managementul companiei si-a propus sa isi consolideze prezenta in zona tarilor din nordul Africii (Egipt, Maroc si Tunisia) si a proiectelor incheiate cu institutii ale Comisiei Europene, unde Siveco Romania a castigat doua contracte importante - portalurile Cordis (2009) si Dolceta (2011).

Potrivit lui Socol, compania va continua angajarile in acest an, dar intr-un ritm mai redus comparativ cu 2011, cand echipa Siveco Romania a crescut cu peste 400 de persoane, la 1.200 de salariati in prezent.

Citeste si:

"In mod sigur vom mai angaja 100-150 de persoane, dar s-ar putea sa depasim 200 de salariati daca vom castiga si alte proiecte", a spus seful companiei.

Compania a fost infiintata in 1992 si se numara printre cei mai importanti integratori de sisteme IT si dezvoltatori de aplicatii software de pe piata locala.

Actionarii Siveco Romania sunt compania Siveco Netherlands (Oalnda), cu 42,2% din actiuni, PEF V Information Technolagy (Luxemburg) - 22,5%, Intel Capital (Cayman) Corporation (Insulele Cayman) - 10%, Irina Socol - 10,98%, Alexandru Radasanu - 7,62%, Siveco Romania - 3,75%, Florin Ilia - 2,68%, Daniela Bichir - 0,14% si Aurora Crusti - 0,14%.