Dupa ce a anuntat ca va concedia peste 5.000 de salariati din diferite pozitii in urmatoarele 18 luni, Microsoft planuieste angajarea a aproximativ 3.000 de oameni.
Cu toate ca trebuie sa reduca cheltuielile totale, compania a anuntat ca va continua sa angajeze pentru a sustine strategia companiei in domenii-cheie, scrie Business Journal.

Microsoft va continua sa angajeze in majoritatea ariilor in care a investit, in domenii precum serviciile online, de cautare si tehnologie cloud, a anuntat compania, intr-un comunicat de presa.

Analistii au indicat ca Live Search si divizia de Servere si Instrumente sunt doua zone in care probabil compania va continua angajarile.

Grupul Servere si Instrumente (Server & Tools) este cea care “duce greul companiei”, producand venituri si profituri in crestere constanta. Este, de asemenea, centrul important de dezvoltare al Windows.

Datorita rezultatelor, aceasta divizie are un buget mai mare pentru dezvoltare si cercetare decat oricare alta divizie, cheltuind mai mult de 1 miliard dolari pentru cercetare si dezvoltare doar in prima jumatate a acestui an fiscal.

Divizia este “o mina de aur” pentru Microsoft, a declarat Tom Taft, co-fondator al unei firme de recrutare din Seattle. Taft a adaugat ca se asteapta ca firma sa continue angajarile in aria respectiva.
Live Search este o alta arie unde compania nu va inceta sa angajeze, a declarat in cadrul unei conferinte directorul executiv Microsoft, Steve Ballmer.

“Vom continua sa investim in ariile importante de oportunitati pentru companie”, a declarat Ballmer. “Chiar daca am eliminat 5.000 de posturi, de asemenea, vom adauga cateva mii de locuri de munca in arii precum cautarea, unde vedem o incredibila oportunitate de a realiza o munca profitabila”.

O carte importanta este potentialul pentru un acord de cautare cu Yahoo. Ballmer a declarat ca este inca interesat de o astfel de tranzactie, iar noul CEO al Yahoo, Carol Bartz, este vazuta de unii ca posibila initiatoare a unui acord de cautare cu Microsoft.

O alta stire despre planurile companiei de angajare sunt cuprinse in postarile de joburi adaugate pe site-ul de angajare al companiei la cateva zile de la reducerile de personal anuntate.

Listarile arata ca o serie de grupuri inca fac angajari, desi foarte selectiv. Pozitiile sunt disponibile in grupuri care includ Windows, Office si Live Search. Posturile libere sunt in marketing si dezvoltare, la care se mai adauga posturile din inginerie software si programe de management.

Analistul companiei de cercetare a Microsoft, Matt Rosoff, declara ca se asteapta ca Microsoft sa angajeze in urmatoarele luni pentru a se axa pe dezvoltarea de produse decat pe vanzari si marketing.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri