Apple ar putea lansa un nou iPhone la un pret de 99 dolari, similar versiunilor anterioare de 199 si 299 dolari, insa va fi dotat cu un numar mai redus de functii, scrie MSNBC.
Analistul RBC Capital Markets, Mike Abramsky, a anuntat ca noul telefon ar putea fi introdus pe piata in luna iulie, cand va fi lansat si modelul imbunatatit al iPhone 3G.

“Analizele noastre au evidentiat semnele unei noi strategii iPhone, ce include si un nou nivel al preturilor”, a declarat analistul. De asemenea, specialistii asteapta o imbunatatire a performantei iPhone 3G.

Telefonul iPhone de 99 dolari nu va functiona pe reteaua rapida 3G sau pe a treia generatie de retele wireless, dar va putea folosi mai tehnologia 2,5G sau a doua generatie de retele. Telefonul va avea Wi-Fi si Bluetooth, la fel cum primele doua versiuni de iPhone au avut. De asemenea, va avea acelasi ecran de 3,5 inch pe care il are actualul iPhone, cu o rezolutie de 480x320.

Apple, care nu a facut public nici un comentariu despre produsele in dezvoltare, a lansat primul iPhone la jumatatea lui 2007, iar al doilea model, iPhone 3G, a aparut in iulie 2008.

David Chamberlain, analist specializat in wireless in cadrul In-Stat Research, a anuntat ca pretul de 99 dolari este unul prea mic, si in cazul in care se vor ieftini si alte terminale, va fi un semnal de deteriorare a brand-ului. "Sa ne amintim cum Motorola a “eliminat” exclusivitatea prin reducerea preturilor care ulterior le-a afectat profitabilitatea”, a declarat David.

Noul telefon iPhone 3G va fi oferit la acelasi pret ca cel prezent, declara analistii, dar vor fi noi caracteristici, printre care o rezolutie mai mare a ecranului tactil (720x480) si va avea o memorie flash fie de 16 gigabite, fie de 32 gigabite. Modelul curent nu include o camera video si are o memorie de 8 sau de 16 gigabite.

Abramsky a declarat ca la un pret de 99 dolari ar putea fi vandute in 2010 intre 20 si 30 de milioane de telefoane, ceea ce inseamna o cota pe piata de smartphone-uri pentru iPhone ce ar putea creste de la 12%, cat este in prezent, la 14-19%.

El a adaugat ca Apple a vandut 6,1 milioane de telefoane iPhone in primul an, in timp ce Motorola RAZR s-a vandut in 30 de milioane de unitati in primele 18 luni de la lansare. Previziunea noastra pretinde ca in primul an 20% din utilizatorii primei generatii de iPhone usi vor cumpara editia de iPhone 3G actualizata”.

Abramsky a declarat ca din cauza faptului ca iPhone poate fi folosit ca iPod, player-ul de muzica digitala de la Apple, vanzarile telefonului le-ar putea canibaliza pe cele ale iPod-urilor, in special iPod touch. In acest caz, a adaugat el, reducerile de preturi vor avea loc si pentru aceste player-e. Un iPod touch care este similar cu iPhone este 229 dolari pentru versiunea de opt gigabite, 299 dolari pentru 16 gigabite si 399 dolari pentru versiunea de 32 gigabite.

“Rezultatele recente ale AT&T arata ca iPhone a fost unul dintre cele mai importante motive pentru cresterea continua a numarului de noi abonati, atragand clienti si de la rivali ca Sprint“, a declarat Chamberlain de la In-Stat Research.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri