Siveco Romania, cea mai mare casa romaneasca de software si unul dintre principalii integratori regionali de aplicatii, a obtinut in 2008 venituri de aproape 90 de milioane de dolari din vanzarea de servicii IT, asigurari de licente software si mentenanta, si isi propune pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri cu 10%.
Veniturile au provenit de pe piata interna si internationala - Europa, Asia, Africa, Orientul Mijlociu si spatiul CIS - si au fost cu 28% mai mari comparativ cu anul 2007.

„Pentru 2009, planurile companiei noastre vizeaza consolidarea si extinderea cu succes a proiectelor incepute in anii precedenti, realizarea proiectelor pe fonduri structurale, identificarea si valorificarea oportunitatilor de business locale si internationale. Vom continua expansiunea pe verticale cu potential mare de dezvoltare”, a declarat presedintele si directorul general al Siveco Romania, Irina Socol (foto).

In 2008, Siveco Romania a lansat mai multe produse, printre care iTax, un sistem modern de management al colectarii impozitelor si taxelor, destinat administratiei locale, si Ballanced Score Card, solutie software de management care are ca principal scop furnizarea de date si informatii structurate pentru companiile medii si mari.

"O contributie semnificativa in evolutia companiei Siveco Romania in 2008 a avut-o demararea sau continuarea proiectelor internationale, in special in domeniul eLearning, dar si in eAgriculture, eCustoms, eHealth", a informat compania.

Printre proiectele internationale derulate de Siveco se numara informatizarea examenului de bacalaureat in Republica Moldova, Managementul Sistemului Educational in Azerbaidjan, proiectul pentru sprijinirea educatiei cu ajutorul calculatoarelor si al softurilor educationale in Maroc, Baza Nationala de Date a Educatiei in Liban, proiectul de tip eAgriculture dezvoltat in Cipru si proiectul eCustoms de informatizare a Autoritatii Vamale din Turcia.

Anul trecut, a fost extinsa in mediul rural informatizarea invatamantului, care in prezent inregistreaza peste sapte milioane de beneficiari - elevi, profesori, instructori si parinti. Alte proiecte importante au fost informatizarea Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura si sistemul informatic desfasurat la Casa de Asigurari de Sanatate din Bulgaria.

Potrivit companiei de cercetare International Data Corporation (IDC), Siveco Romania s-a aflat anul trecut in topul furnizorilor de solutii EAS (Enterprise Application Software) si de servicii IT de pe piata romaneasca. Siveco Romania detine 21% din piata locala EAS.

Pe segmentele specializate ale pietei EAS, Siveco Applications s-a impus ca lider al solutiilor de planificare a resurselor companiei - Enterprise Resource Planning, cu o cota de piata apreciata la 24,7%.

Pe piata solutiilor de Business Analytics, rezultatele IDC atribuie companiei IT romanesti o cota de piata de 30,5%, in timp ce pe segmentul solutiilor software de management al fluxurilor de aprovizionare-desfacere (Supply Chain Management) a obtinut o cota de piata de13,5%. Siveco Romania s-a clasat pe prima pozitie si in topul celor mai importanti integratori locali de sisteme software (Systems Integration), detinand o cota de piata de 15,9%.

Siveco Romania a fost infiintata la inceputul anului 1992 si asigura o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii. Este prima companie romaneasca de software care a cumparat integral o companie straina, Latona Bulgaria.

Intre actionarii Siveco Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), Siveco Netherlands B.V. In prezent, solutiile Siveco sunt utilizate de catre beneficiari internationali din 35 de tari. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta precum OMV Petrom, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau, Tiriac Air, Med Life, Com Auto Meridian, Carpatair Timisoara, Ursus Breweries etc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri