Compania finlandeza Nokia ar urma sa ofere un pachet de compensatii primilor 1.000 de angajati din toata lumea care vor renunta voluntar la locul de munca, in cadrul celei mai mari companii de telefonie mobila din lume, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
"Ca parte a planului anuntat anterior de crestere a eficientei costurilor si adaptare a mediului competitiv, Nokia a anuntat astazi noi masuri care au ca obiectiv principal reducerea costurilor legate de personalul angajat", potrivit unui comunicat al companiei.

Saptamana trecuta, compania anuntase ca va reduce productia fabricii sale principale din Salo, Finlanda, in contextul scaderii cererii pe piata de profil.

Nokia planuieste sa taie costurile anuale ale diviziei sale principale de telefoane mobile cu peste 700 milioane euro (905 milioane dolari) si a anuntat ca va continua sa diminueze cheltuielile operationale.

Compania finlandeza este prezenta si pe piata romaneasca, unde detine o fabrica la Jucu, in apropiere de Cluj-Napoca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri