Conducerea Apple refuza sa faca declaratii privind sanatatea directorului executiv Steve Jobs, dar a declarat ca acesta ramane implicat in problemele strategice ale companiei, scrie Wall Street Journal.
Directorii au refuzat sa ofere actionarilor mai multe detalii despre sanatatea directorului executiv sau sa dezbata planul de succesiune al companiei la intalnirea anuala, provocand nemultumirea unora dintre acestia.

Desi Jobs nu a fost prezent la intalnire, fiind prima absenta de la revenirea sa la companie, el a ramas principala tema a discutiilor.

Subiectul Steve Jobs, care luna trecuta a anuntat ca va lua o pauza de jumatate de an pentru a rezolva problemele de sanatate de care sufera, subliniaza ingrijorarea investitorilor legata de situatia in care Apple va intampina dificultati din cauza absentei sale.

Prima intrebare a audientei a fost despre sanatatea lui Jobs, care saptamana aceasta a implinit 54 de ani.

Apple se confrunta cu provocari serioase in actuala criza economica din cauza faptului ca se axeaza pe produse, in principal computerele Macintosh, care sunt vandute la un pret mai mare decat media produselor din piata.

In cadrul acestui eveniment, este pentru prima data cand actionarii au avut ocazia sa stea de vorba cu membrii boardului, de la plecarea pe motive medicale a lui Jobs.

Dupa intalnire, unii actonari Apple s-au aratat nemultumiti. “Sunt dezamagit de faptul ca boardul nu a fost mult mai transparent”, a declarat Brandon Rees, reprezentat al AFL-CIO Reserve Fund.

“Dupa aceasta intalnire nu am aflat mai multe decat stiam inainte”, a declara Louis Malizia, asistent direct de strategii de capital la International Brotherhood of Teamsters.

Ingrijorarile despre sanatatea lui Jobs, ramas in viata dupa o operatie de cancer pancreatic, au reaparut anul trecut, cand a aparut palid la evenimentele publice si cand a decis sa mute data desfasurarii expozitiei anuale Macintosh in luna ianuarie.

Pe 5 ianuarie Jobs a postat o scrisoare pe site-ul oficial al Apple prin care anunta ca sufera din cauza unui “dezechilibru hormonal” si a adaugat ca remediul a fost “relativ simplu si usor”. La noua zile mai tarziu, Jobs a anuntat ca trebuie sa urmeze un tratament mult mai complex, ceea ce ar necesita plecarea sa din companie pana in luna iunie.

Multi directori executivi sunt la fel de importanti ca firmele lor sau de multe ori sunt identificati cu aceasta, la fel cum Jobs este cu Apple. Executivul actioneaza ca un negustor in timpul unor evenimente de lansare a unor produse si este un jucator important in dezvoltarea companiei.

In absenta lui Steve Jobs, Apple a sustinut prezetarile publice ale companiei cu alti executive, printre care COO Tim Cook si vice-presedintele Phil Schiller.
“Sunt inca multe ingrijorari despre sanatatea lui Jobs”, a declarat Shaw Wu, analist Kaufman Brothers. “Multi consumatori vad acest fapt ca o problema privata, dar fara indoiala, el reprezinta mai mult decat o parte importanta a companiei”, a adaugat acesta.

O alta ingrijorare este provocata de impactul economiei asupra produselor premium Apple. Vanzarile de computere Apple in Statele Unite au scazut cu 13,7% in luna ianuarie, de la 16,4% in perioada similara a anului trecut, potrivit NPD Group.

Desi executivii Apple au dat asigurari ca Steve Jobs pregateste revenirea la conducerea companiei in luna iunie, in industrie au aparut multe voci care sustin ca CEO-ul Apple nu se va mai intoarce in fruntea companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri