Eset, dezvoltator de solutii software ce ofera protectie impotriva amenintarilor informatice, estimeaza o cota de 33 -35% din piata romaneasca de solutii antivirus pentru acest an.
In Romania, Eset opereaza prin compania Axel Soft IT Group, a carei retea de parteneri distribuie solutiile dezvoltatorului la nivel national.

Compania de solutii antivirus prognozeaza, in 2009, o cota de piata de aproximativ 35%, a spus Andreea Sporis (foto), reprezentanta departamentului de vanzari Axel Soft IT Group.

Dezvoltatorul de solutii software a inregistrat anul trecut o cota de piata de 30%, potrivit datelor furnizate de companie.

Piata de solutii de securitate din Romania a atins valoarea de 8 milioane euro in 2008, conform reprezentantilor companiei si in 2009 va creste cu 25% pana la 10 milioane euro.

Intr-un interviu acordat recent Wall-Street, Teodor Cimpoesu, directorul executiv al reprezentantei locale Kaspersky, declara ca piata de soft de securitate a atins anul trecut 7 milioane euro, si ca, in 2009.

Axel Soft IT Group a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri in crestere cu 70% fata de 2007 si asteapta ca anul acesta sa raporteze un avans de 25%. Solutiile Eset reprezinta aproximativ 90% din cifra de afaceri totala a grupului.

Tot in 2009, piata de small business si segmentul corporate vor inregistra cresteri, ponderea categoriei de home user si enterprise ramanand constante.

In ceea ce priveste motorul de crestere, acesta a fost influentat de dezvoltarea canalelor de distributie, prin retail – unde Eset are peste 200 de contracte – cat si prin companiile care ii reprezinta la nivel national. Compania are, la ora actuala, 500 de contracte corporate, din care mai mult de 400 sunt parteneri activi.

In 2008, Eset a vandut cu 88% mai multe licente fata de anul anterior, pana la circa 270.000 de licente, achizitiile fiind realizate in speta in sectorul guvernamental.

Furnizorul de solutii antivirus se pozitioneaza in top 3 pe segmentul corporate si retail din punct de vedere al vanzarilor, dupa cum arata Sporis.

Eset, cu sediile centrale in Slovacia si Statele Unite, este cunoscut in special prin produsul blazon al companiei, Eset NOD32 Antivirus. Compania a lansat in Romania versiunea a patra a solutiilor anti-malware multiplu Eset NOD32 Antivirus si Eset Smart Security, versiuni destinate atat consumatorilor finali, cat si mediului business.

“In mijlocul unui mediu plin de amenintari informatice din ce in ce mai complexe, furnizorii de solutii anti-malware sunt tentati sa includa cat mai multe functionalitati in suitele lor complete de securitate, dar trebuie sa fie constienti si de afectarea performantei sistemului pe care aplicatia va rula atunci cand le proiecteaza”, a spus Andrew Hanson, analist IDC.

Noile versiuni lansate de Eset isi adauga 20 de noi functionalitati care imbunatatesc detectia continutului de malware si ofera un nivel avansat de diagnosticare si remediere, sporind, totodata, managementul solutiei.

Caracteristicile noi ale celor doua versiuni protejeaza utilizatorii de formele inselatoare in care se mascheaza continutul malware, analizand adanc in sistemul de operare, in fisiere sau in transferul criptat al aplicatiei de navigare pe Internet pentru a identifica si elimina amenintarile ascunse si ofera tehnologie de autoprotectie impotriva amenintarilor care sunt concepute sa dezactiveze solutia antivirus.

Principalii concurenti ai companiei Eset pe piata din Romania sunt BitDefender, Symantec si Kaspersky.

Ultimul jucator amintit are in plan pentru 2009 atingerea unei cote de 25-30% din piata de securitate romaneasca, fata de 10%, cat a raportat la finele anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri