Un raport recent, lansat de compania de cercetare comScore, indica faptul ca numarul utilizatorilor care folosesc telefoanele mobile pentru a accesa stiri si alte informatii online a ajuns la 63,2 milioane in Statele Unite, scrie site-ul dailytech.com.
“In timpul ultimului an, putem vedea ca Internetul mobil a evoluat de la o activitate ocazionala la un obicei zilnic al vietii noastre”, a declarat Mark Donovan din cadrul comScore. “Acest lucru subliniaza cresterea importantei pentru mediul mobil dupa ce consumatorii au devenit mai increzatori in telefoanele mobile pentru a accesa informatiile utile si actuale”, a mai adaugat acesta.

ComScore a mai anuntat ca numarul utilizatorilor de Internet mobil s-a dublat in luna ianuarie si vor continua sa creasca exponential in viitor. Crestere popularitatii pentru smartphone-uri, pe care multi posesori le folosesc pentru a accesa Internetul, a ajutat, de asemenea, la o abordare a Internetului mobil.

Site-urile de retele sociale si blog-urile au inregistrat o crestere de 407% in accesul zilnic al americanilor. Stirile raman cel mai popular continut accesat de pe telefoanele mobile in Statele Unite, cu 22,4 milioane de utilizatori zilnici.

Mai multi furnizori de servicii pentru telefoanele mobile renunta la planurile de minute publicitare si se vor axa mai mult pe pachetele de date prin SMS si Internet.


Cresterea popularitatii Internetului mobil a atras, de asemenea, interesul companiilor de publicitate, care acum vor sa testeze si sa investeasca in aceasta piata tanara.


“Marketing-ul mobil este un adapost in fata recesiunii datorita faptului ca numarul de utilizatori al telefoanelor mobile continua sa creasca si vor continua aceasta tendinta”, a declarat Alexandre Mars din partea Mobile Publicis Groupe.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri