Compania elena de telecomunicatii, OTE, a lansat iPhone in Grecia (prin Cosmote) si in Bulgaria (prin reteaua locala Globul), potrivit unor oficiali ai grupului.
iPhone 3G este disponibil in 12 tari prin reteaua germana de telecomunicatii, care s-a interconectat cu OTE la inceputul lunii trecute, prin centrul de la Frankfurt.

In Grecia, pretul abonamentelor variaza intre 20 de euro si 90 de euro, iar terminalul poate fi cumparat la preturi ce variaza intre 50 de euro si 473 de euro.

In Bulgaria, pachetele de abonamente variaza intre 7,6 euro si 12,7 euro, iar terminalul are preturi intre 418 euro si 526 euro.

Reprezentantii au mai declarat ca 86% din utilizatorii iPhone folosesc internetul prin acest gadget de mai mult de patru ori pe saptamana.

In prima parte a anului 2008, grupul grec de telecomunicatii a preluat toate actiunile Cosmote, dupa ce la sfarsitul lunii martie operatorul a folost delistat de la Bursa. In noiembire 2007, OTE isi majorase participatia la Cosmote la 98,59%, in urma unei oferte de preluare.

In martie 2008, Deutsche Telekom, cel mai mare operator telecom din Europa, a incheiat un acord pentru achizitionarea unui pachet de 20% din actiunile grupului elen OTE de la fondul de investitii Marfin Investment Group (MIG), pentru circa 2,5 mld. euro.

Grupul Cosmote este prezent si in Romania, din 2005, prin Cosmote Romania. La sfarsitul Q 3, Cosmote Romania inregistra 5,2 milioane clienti si avea o acoperire de peste 98% din populatia Romaniei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri