Reteaua sociala MySpace continua sa piarda utilizatori in fata rivalului sau mai tanar Facebook, care acum are de doua ori mai multi utilizatori decat acesta, scrie editia online a cotidianului The Telegraph.
In ultima luna, MySpace a fost vizitat de 124 milioane de vizitatori unici, in scadere cu 2% fata de luna ianuarie, potrivit celor mai recente date.
In aceeasi perioada, Facebook a fost vizitat de 276 milioane de ori, in crestere cu 16,6%, potrivit companiei de cercetare comScore.

Ultimele cifre arata ca Rupert Murdoch, presedintele News Corp ce detine MySpace, a fost invins in batalia pentru retelele sociale. MySpace a suferit luna trecuta o scadere in traficul de vizitatori si acum este la jumatatea distantei fata de rivalul sau mai tanar Facebook. Trei executivi au plecat recent de la compania de Internet si au aparut speculatii potrivit carora co-fondatorii acesteia ar urma sa plece.

Amit Kapur, care a fost directorul operational al site-ului, a fost redesemnat dupa un an in pozitia sa pentru a gestiona operatiunile companiei de Internet. Lui i se vor altura Jim Benedetto, vice-presedinte de inginerie si Steve Pearman, vice-presedinte al strategiei de produse.

Exodul de utilizatori vine dupa speculatiile legate de plecare fondatorilor MySpace, Chris DeWolfe si Tom Anderson, ale caror contracte in valoare de 30 milioane dolari vor expira in luna octombrie.

“In ultimele 12 luni, Facebook si-a extins dominatia in fiecare tara din Europa. Nu sunt sigur daca este totul pierdut pentru MySpace, batalia inca nu s-a incheiat”, a declarat analistul Forrester, Nick Thomas.

MySpace este lider in America, dar a scazut semnificativ in Europa. In Marea Britanie, Facebook si-a depasit competitorul in septembrie 2007, mai arata datele comScore.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri