Principala prioritate a noului presedinte al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) este cresterea penetrarii broadband in Romania, se arata intr-un comunicat al insitutiei.
"Penetrarea broadband in Romania este la jumatatea ratei medii de penetrare din Uniunea Europeana. In secolul vitezei si al informatiei, o conexiune la Internet de viteza mare si la costuri rezonabile nu trebuie sa fie un lux, ci o necesitate de interes public. De aceea, principala prioritate a mandatului meu este cresterea penetrarii broadband in Romania", a declarat Catalin Marinescu, noul presedinte al ANCOM.

Presedintele ANCOM a subliniat faptul ca intentioneaza sa continue multe dintre proiectele aflate in derulare si ca va face tot ce este necesar pentru a asigura stabilitatea institutiei si echilibrul intre interesele utilizatorilor si cele ale furnizorilor din piata de comunicatii.

Pentru indeplinirea principalului obiectiv al mandatului sau, si anume cresterea numarului de conexiuni la Internet in banda larga, presedintele ANCOM isi propune relansarea in cel mai scurt timp a licitatiei pentru licentele BWA si finalizarea deciziei privind furnizarea serviciilor 3G in banda de 900-1800MHz. De asemenea, va fi evaluata si posibilitatea de a stimula operatorii sa extinda aria de furnizare a serviciilor 3G in cadrul licentelor existente si reorganizarea impreuna cu acestia a benzii 3G in scopul crearii conditiilor pentru acordarea a cel putin unei noi licente, cu compensarile financiare corespunzatoare.

Un alt obiectiv il constituie stimularea concurentei pe pietele de comunicatii, prin orientarea pe costuri a tarifelor de interconectare cu operatorii mobili si demararea procedurii de orientare pe costuri a tarifelor percepute de Societatea Nationala de Radiocomunicatii SRR si SRTV pentru a le transmite programele. Totodata, Autoritatea va continua revizuirea pietelor de comunicatii si va interveni acolo unde vor fi identificate probleme legate de concurenta.

Maximizarea beneficiilor utilizatorilor si capacitarea lor pentru a profita din plin de piata concurentiala reprezinta un alt obiectiv al ANCOM atat pentru anul 2009, cat si pe termen mai lung. Eficientizarea informarii utilizatorilor, realizarea comparatorului de tarife si implementarea unei noi strategii in domeniul serviciului universal sunt cateva dintre proiectele pe care Autoritatea isi propune sa le dezvolte in acest an.

"Trecerea la televiziunea digitala reprezinta o obligatie, dar si o oportunitate pentru Romania. Daca nu vor fi impuse obligatii clare de dezvoltare, exista riscul ca radiodifuzorii sa nu foloseasca spectrul, sa ramana la transmisia prin cablu si DTH, privand utilizatorii romani de emisia digitala, net superioara calitativ, dar si de posibilitatea de a receptiona anumite programe direct din eter, gratuit. De aceea, unul dintre obiectivele Autoritatii este si acela de a se implica in buna gestionare a acestui proces de tranzitie", a mai aratat Marinescu.

Presedintele ANCOM a anuntat ca noul domeniu de Internet al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii este ancom.org.ro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri