Nokia a lansat cel de-al treilea dispozitiv integrat complet cu tehnologia NFC (Near Field Communication), Nokia 6216 classic, care ofera utilizatorilor posibilitatea de a efectua plati si tranzactii de ticketing.
Noul dispozitiv este primul telefon Nokia care incorporeaza tehnologia NFC bazata pe SIM, ceea ce permite operatorilor sa integreze servicii NFC pe cartela SIM.

Datorita tehnologiei NFC, utilizatorii vor beneficia de un plus de usurinta in utilizare, de impartasire de continut mai comoda – imagini, link-uri web, fisiere audio sau date de contact – precum si de siguranta sporita in efectuarea platilor si tranzactiilor de ticketing.

Nokia 6216 classic va fi livrat pe anumite piete incepand din al treilea trimestru al acestui an, la un pret estimativ de 150 euro, suma care nu include taxele si subventiile aplicabile produsului.

"Nokia 6216 classic va fi printre primele dispozitive comerciale de pe piata compatibil cu cerintele operatorilor privind utilizarea cartelei SIM pentru efectuarea in siguranta a tranzactiilor utilizand tehnologia Near Field Communications", a afirmat Jeremy Belostock, director Near Field Communications, Nokia.

"Cu Nokia 6216 classic si aplicatiile de ticketing pe cartela SIM poate fi inlocuita multitudinea de carduri din portofel. Datorita aplicatiilor integrate pe SIM, utilizatorii isi pot transfera aplicatiile securizate pe urmatorul dispozitiv Nokia compatibil cu tehnologia NFC."

Informatiile privind cardurile de credit ale detinatorilor dispozitivului pot fi stocate in siguranta pe cartela SIM, iar apropierea dispozitivului de un terminal fara contact permite efectuarea rapida a platilor si utilizarea facila a serviciilor de ticketing (este nevoie de o cartela SIM NFC compatibila pentru utilizarea serviciilor de ticketing si de plati fara contact, precum si un abonament la servicii si instalarea unei aplicatii adecvate si securizate).

"Lansarea dispozitivului Nokia 6216 classic cu tehnologia NFC bazata pe SIM este un pas important pentru serviciile de plati si ticketing", a afirmat Alex Sinclair, Chief Technology Officer, GSM Association.

Alaturi de integrarea cu tehnologia NFC, Nokia 6216 classic dispune de camera digitala, afisaj luminos, radio FM stereo si music player, conectivitate 3G si un slot microSD extensibil pana la 8GB.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri