Panasonic Corporation se pregateste pentru lansarea ofertei publice de achizitionare a unui pachet de actiuni Sanyo, ca urmare a semnarii Acordului de alianta comerciala si financiara, anuntata in decembrie 2008.
In conformitate cu legile si regulamentele interne si externe in domeniul concurentei, procedurile necesare in Japonia, Statele Unite, Europa, China si alte state pentru lansarea ofertei publice sunt in curs, inclusiv raspunsurile la Cererea de informatii aditionale (a doua cerere), pe care Panasonic si Sanyo le-au primit in Statele Unite.

Procedurile din unele tari au fost deje finalizate, iar Panasonic si Sanyo vor continua eforturile pentru a finaliza procedurile si masurile necesare din celelalte tari. Oferta publica urmeaza sa fie lansata de indata ce va fi posibil, ca urmare a incheierii procedurilor si masurilor necesare potrivit legilor si regulamentelor interne si externe in domeniul concurentei.

Dupa cum s-a relatat in decembrie 2008, Oceans Holdings Co. (o companie afiliata Grupului Goldman Sachs), Evolution Investments (o filiala detinuta integral de compania Daiwa Securities SMBC Principal Investments Co.) si Sumitomo Mitsui Banking Corporation, care sunt actionarii majoritari ai Sanyo, au luat in considerare vanzarea de actiuni ale companiei in urma ofertei publice.

Dintre acestea, Panasonic a incheiat un acord de licitatie pe 31 martie 2009 cu Evolution Investments Co., potrivit caruia Evolution Investments Co. va licita, in anumite conditii, in cadrul ofertei publice, un pachet de 89.804.900 actiuni preferentiale Clasa A si 64.134.300 actiuni preferentiale Clasa B, care ar fi echivalentul a 25% din numarul agregat de actiuni Sanyo emise, presupunand ca toate actiunile preferentiale Clasa A si actiunile preferentiale Clasa B sunt convertite in actiuni ordinare.

Evolution Investments Co. detine in prezent 89.804.900 actiuni preferentiale Clasa A si 88.766.600 actiuni preferentiale Clasa B, echivalentul a 29% din numarul agregat al actiunilor Sanyo emise, presupunand ca toate actiunile preferentiale Clasa A si actiunile preferentiale Clasa B sunt convertite in actiuni ordinare.
O informare la zi asupra progreselor viitoare ale procedurilor conform legilor si regulamentelor din domeniul concurentei, precum si asupra datei lansarii, vor fi anuntate pana la sfarsitul lui iunie 2009.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri